joi, 22 ianuarie 2015

Ciuperci umplute



Ce ne-am face fara aceste mici minuni gustoase? Greu de spus.

 Ingrediente:
• 16 ciuperci de cultura medii
• jumatate legatura de verdeata(patrunjel, marar)
• 2 linguri ulei de masline
• 1 morcov
• 1 ceapa
• ½ ardei gras rosu
• 100g cascaval
• 100 g sunca slaba
• piper
• sare

Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine, apoi se scot coditele, care se usuca si se toaca marunt. Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei de masline, ceapa tocata marunt si o lasam la undit.
Adaugam restul ingredientelor: coditele de ciuperci tocate, morcovul ras, ardeiul taiat cubulete. Se lasa pe foc pana se inmoiaie legumele (10 min), apoi adaugam sunca taiata fasii sau patratele si dam gustul cu sare si piper.

Dupa ce s-a racorit putin, punem verdeata si 1-2 linguri de cascaval ras. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, apoi se aseaza intr-o tava pe hartie de copt sau aluminiu si se dau la cuptor pentru 20-25 minute.

Cand sunt aproape gata, se presara cascaval deasupra si se lasa in cuptor 1-2 minute.
Se servesc calde.


Pofta buna!

Consumati ciuperci cat mai des posibil. Sunt delicioase si contin vitamine similare celor existente in carne.

Un comentariu:

  1. yummy...ce bine arata...sper ca mi-ai pastrat si mie una!!! oricum, o sa incerc si eu reteta, ca nu ma pot abtine! :-*

    RăspundețiȘtergere