vineri, 9 ianuarie 2015

Biscuiti spiralati


Cum sa stii care sunt cei mai buni biscuiti pentru Mos Craciun? Combinam cacao, unt si vanilie si sigur nu vom gresi.

Ingrediente:
• 150 g unt gras (65% grasime)
• 100 g zahar pudra
• 250-270 g faina (cat cere aluatul)
• 1 fiola de esenta de rom
• 1 fiola de esenta de vanilie
• 1 ou
• 1 lingura de cacao
• 15 g lapte condensat (sau 2 bucati coffe_creamer)


Mod de preparare:
Freacam untul spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si laptele condensat. Batem oul cu zaharul ramas apoi adaugam peste unt. Adaugam faina si omogenizam bine.
Impartim aluatul in doua.
Intr-o jumatate adaugam o fiola de esenta de vanilie.
In cealalta jumatate se adauga o lingura de cacao si o fiola de esenta de rom.
Aluatul rezultat este un aluat fin, de o consistenta medie spre moale.
Incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara, il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30min-1 h.
Am spus forma dreptunghiulara ca sa fie mai usor la intins foaia.
Pe suprafata de lucru unsa cu ulei formam doua foi aproximativ egale. Le suprapunem si le facem sul.
Taiem in bucati de 1cm. Asezam in tava lasand putina distanta intre ei deoarece mai cresc putin la copt. Eu am pus prima foaie de cacao si apoi foaia vanilata.
Se coc repede 15-20 min. Nu se rumenesc.
Pofta buna!


PS: din aceasta cantitate am facut 30 de buc. Se pastreaza in cutii de metal.


PPS: „Lumea este facuta din credinta, incredere si praf de zane!” - J.M.Barrie
Sa aveti o zi plina de magie!


4 comentarii:

  1. BISCUITII SPRTATI / DACA-S BINE VANILATI / MANANCI FARA MASURA / VEZI CUM SCAD SI DAI DIN GURA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumosi! :) Ma bucur ca ti-ai facut blog Liliana, ai retete foarte frumoase care merita sa fie adunate in casuta lor virtuala.Te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Simona! Ma bucur ca esti alaturi de mine. Te imbratisez cu toata dragostea si urmaresc postarile tale cu maxima placere!

      Ștergere