Ingrediente:
- 300 g piept de rata
- 70 g bacon
- 100 g ceapa alba
- 100 g mar
- 30 ml ulei de masline
- 5 g cimbru proaspat
- 5 g sare
- 50 g smantana lichida
- 350-400 ml supa de legume
Mod de preparare:
Pieptul de rata si baconul sa taie in bucati
potrivit de mici. Ceapa se curata si se toaca. Merele se curata de coaja si
seminte si se feliaza.
Pieptul de rata impreuna cu marul,
ceapa, cimbrul proaspat, baconul si
uleiul de masline se pun intr-o oala, se prajesc, apoi se adauga supa de
legume.
Se lasa la fiert pana ce carnea
devine foarte moale. Daca nu aveti supa de legume si folositi un concentrat
pentru supa nu mai adaugati sare.
Amestecul obtinut si smatana lichida se paseaza cu blenderul
pana ce se transforma intr-o compoziţie cremosa.
Se baga la frigider si se serveste
rece, cu paine prajita sau pe un chips de mar.
Pofta
buna!
PS: reteta am vazut-o in cadrul emisiunii Top Chef,
pregatita de Veres Istvan.
Am
facut-o si mi-a placut foarte mult. Am
pastrat-o la loc de cinste in Colectia mea de retete. Este un deliciu!
PPS : Daca aveti un piept de rata mai mare de
300 g il folositi tot si recalculati restul
ingredientelor pentru a pastra echilibrul retetei.
Inedit, pentru mine! O idee supeeer....
RăspundețiȘtergereMarinela garantez ca te va cuceri!
Ștergere