marți, 27 ianuarie 2015

Bilute cu fulgi de cocos



Daca vreti sa le faceti o bucurie celor mici, rugati-i sa va ajute sa modelati bilutele din biscuiti. Vor fi incantati sa gateasca alaturi de voi acest desert asortat cu anotimplul de afara.

 Ingrediente:
• 250 g biscuiti tip petit beurre
• 1-2 linguri cu varf de cacao pudra
• 150 g unt (se poate si cu margarina)
• 100 g zahar tos
• 100 g fulgi de cocos
• esenta de vanilie
• esenta de rom
• 100 g nuci macinate
• 100 ml lapte

 Mod de preparare:

Se fierb laptele, cacaua si zaharul tos, pana se face un sirop potrivit de subtire, apoi se lasa la racit. Se adauga 150g unt, esenta de vanilie si rom, nuca macinata si se amesteca bine.

Se faramiteaza biscuitii si se toarna siropul caldut peste ei. Se amesteca bine.
Se modeleaza bilute care se dau prin nuca de cocos.Se dau la frigider cca 2–3 ore, pana se intaresc.


Daca vreti sa le dati o aroma aparte, puneti in fiecare biluta cate o visina din visinata. In acest caz, aveti grija ca devin usor alcoolizate. Le puteti servi pe o felie de portocala taiata rotund sau le asezati in forme de hartie colorata.


Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu