Ingrediente:
• 2 kg de roșii bine coapte
• 1 ceapă mare(albă sau roșie)
• 1 ardei kapia roșu
• ulei de măsline
• 3-4 căței de usturoi
• fulgi de chilli
• o crenguță de rozmarin
• sare
• 1 linguriță de zahăr
• piper proaspăt râșnit
• 200 ml smântână pentru gătit
• parmezan (opțional)
• crutoane pentru servit
• busuioc
Puneți 3, 4 linguri de ulei de măsline într-o tavă pentru cuptor (24 cm/36cm).
Tăiați ceapa julien și presărați-o în tavă.Tăiați ardeiul kapia în bucați și îl puneți în tavă.
Tăiați roșiile în patru și le întindeți pe toată suprafața tăvii (cu tăietura în sus sau în jos, nu are importanță).
Presărați sare, o linguriță de zahăr, fulgi de chilli după gust și cățeii de usturoi tăiați felii.Mai stropiți cu putin ulei de măsline și dați tava la cuptor pentru 50-60 min la 180 grade (până se rumenesc două - trei roșii).Scoateți tava din cuptor și răsturnați conținutul într-un bol sau într-o cratiță mică, adăugați smântâna, o mână de parmezan (opțional), câteva frunze de busuioc și mixați bine compoziția.Asta e tot! Supa este gata.
Poftă bună!
Am făcut câteva chipsuri din parmezan.PS: Pentru o textură și mai fină, puteți să treceți compoziția mixată prin sită. Se mai adună cam o lingură de semințe/pielițe).PPS : Din aceste cantități au ieșit trei porții de supă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu