Ideală pentru vegani și nu numai.
Ingrediente:
• 2 vinete mari
• 2 linguri pastă de tahini
• 1 lingură sos de rodie
• zeama de la ½ lămâie
• 2 căței de usturoi
• 2-3 linguri de ulei de măsline extra virgin
• sare
• piper proaspăt râșnit
• ¼ linguriță de boia dulce
• ¼ linguriță oregano uscat
• ¼ linguriță cumin
• 1 legătură mică de pătrunjel verde
Coaceți vinetele direct pe flacăra de la aragaz pentru a obține acea aromă de fum, de ars.
Le curățați rapid și le lăsați la curs pentru 15-20 minute.Tocați vinetele mărunt și le puneți într-un bol.Adăugați restul ingredientelor: pasta de susan, sosul de rodie, usturoiul făcut pastă, zeama de la jumătate de lămâie, aprox. o lingură de pătrunjel tocat, sare, piper, cumin, boia dulce, oregano uscat și puțin ulei de masline.Amestecați bine și salata este gata.
Un aperitiv delicios și ușor de făcut.Dacă ți-a plăcut această rețetă, urmărește Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu