marți, 6 august 2024

Baba Ganoush

Baba Ganoush este o delicioasă specialitate culinară din Orientul Mijlociu. Are o textură bogată și cremoasă. Se aseamănă cu salata de vinete tradițională românească, dar are alte arome. 
Ideală pentru vegani și nu numai. 

Ingrediente: 
• 2 vinete mari 
• 2 linguri pastă de tahini 
• 1 lingură sos de rodie 
• zeama de la ½ lămâie 
• 2 căței de usturoi 
• 2-3 linguri de ulei de măsline extra virgin 
• sare 
• piper proaspăt râșnit 
• ¼ linguriță de boia dulce 
• ¼ linguriță oregano uscat 
• ¼ linguriță cumin 
• 1 legătură mică de pătrunjel verde

Mod de preparare: 
Coaceți vinetele direct pe flacăra de la aragaz pentru a obține acea aromă de fum, de ars.
Le curățați rapid și le lăsați la curs pentru 15-20 minute.
Tocați vinetele mărunt și le puneți într-un bol.
Adăugați restul ingredientelor: pasta de susan, sosul de rodie, usturoiul făcut pastă, zeama de la jumătate de lămâie, aprox. o lingură de pătrunjel tocat, sare, piper, cumin, boia dulce, oregano uscat și puțin ulei de masline.
Amestecați bine și salata este gata.
Poftă bună! 
Un aperitiv delicios și ușor de făcut.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, urmărește Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu