marți, 6 septembrie 2016

Adio vara

Nu va imaginati ce savoare nasc, impreuna, toate aceste legume. E mai mult decat o poveste…

Ingrediente: cantitatile sunt orientative
• 1 rosie mare si cateva mai mici pentru capacele
• 1-2-3 ardei grasi, verde, portocaliu, rosu
• 1 vanata
• 1 dovlecel
• 1-2 cartofi
• 1-2 cepe mari, alba sau rosie
• 1 cana mare cu vin
• 50 g unt sau ulei
• 3-4 catei de usturoi
• Maggi  legume intensavor
• cateva linguri de bulion
• suc de rosii
• verdeata

Mai simplu spus: legume cat incap in oala…
Pentru umplutura:
• Carne tocata de pasare, vita, porc, amestecata cu ceapa, orez, morcov, marar si condimente, dupa cum va este voia: cimbru, boia, piper, sare.
Mod de preparare:
Spalam legumele apoi le curatam de seminte, de cotor, de codite, de nervuri, dupa cum este nevoie. Pregatim umplutura la fel ca pentru sarmale sau ardei umpluti.
Legumele mai inalte (vanata, dolvecelul) le taiem la nivelul vasului. Ceapa o bagam in apa clocotita pentru doua, trei minute. Scobim toate legumele si apoi le umplem cu amestecul de carne.
Nu aruncam nimic. Ce a ramas si ce am scos din legume folosim la sos. Intr-o cratita punem putin ulei sau unt si toate resturile de legume, adaugam o cana de vin aspru, doua trei linguri de bulion, presaram Maggi intensavor si tinem pe foc pana se inmoaie, cat sa le putem strecura prin sita.
Ungem un vas cu unt. Asezam legumele amestecat, cat sa le imprietenim , adaugam usturoi taiat felioare, crengute de ierburi aromatice (cimbru, salvie, marar) turnam suc de rosii, vin si putina apa cat aproape sa le inece. Acoperim vasul si dam la cuptor, sa fiarba molcom vreme de un ceas si ceva.
Luam capacul si mai lasam putin sa scada bine.
Turnam sosul de legume pe un platou si apoi aseazam legumele umplute. Neaparat punem alaturi o ceasca de smantana subtire, o mamaliguta aburinda… si o garafa cu vin.

Pofta buna!
PS: Daca aveti oaspeti la masa, mariti cantitatile de legume sa aiba fiecare sa isi aleaga dupa pofta inimii.

PPS: Maggi a creat Intensavor, care pastreaza Secretul Gustului pentru tot timpul anului.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

14 comentarii:

  1. Minunata prezentare !!! merita incercata aceasta reteta delicioasa si vesela,chiar irezistibila !!! Esti o persoana foarte inventiva !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anita!
      M-as bucura sa incerci reteta.Te va cuceri sigur.

      Ștergere
  2. Mmm...ce bine arata! Deja imi ploua in gura! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Oana!
      Esti o gospodina minunata si stiu ca o sa incerci reteta. Pana atunci esti invitata mea.

      Ștergere
  3. wow ..... o a minunata. Imi ploua in gura :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Paula pentru vizita si pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare bine, sotul meu cred ca ar vrea sa se mute la tine :) Arata super delicios

    http://deyutza87.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul de el...mai bine vin eu la Vatra Dornei.
      Va multumesc pentru vizita. :) Sunteti minunati amandoi.

      Ștergere
  6. Arata atat de bine iar gustul cred ce e diviv. Voi incerca si eu reteta, este foarte usor de preparat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Valentina!
      Sunt bucuroasa sa stiu ca te-a inspirat reteta mea.
      Spor la treaba!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Multumesc Lavinia!
      Aprecierea ta este importanta pentru mine.
      Te mai astept.

      Ștergere
  8. Interesanta reteta, ai adus pe acelasi platou o minunatie de legume care imi fac cu ochiul. Cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela!
      Stiu ca ai mai incercat retete prezentate de mine si ai fost multumita.
      Adio vara, o sa te cucereasca definitiv!

      Ștergere