joi, 10 mai 2018

Caras marinat

Usor de preparat, gustos, calorii putine, imbietor ca aspect, pestele nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru. Cu siguranta, nu va ramane nimic in farfurie.

Ingrediente: cantitatile sunt orientative
• 1 kg caras
• 200 ml otet
• 400 ml apa
• 2-3 foi de dafin
• 10-12 boabe de piper negru
• 5-6 boabe de ienibahar
• ½ lingurita de sare de mare
• 4-5 linguri de faina alba
• ulei de floarea soarelui pentru prajit
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala si apoi se usuca cu un prosop. Se sareaza si se lasa cam 10 min inainte de a-l praji.
Se trece prin faina alba pe toate partile, se scutura surplusul de faina si apoi se prajeste.
Il scoatem pe un platou si il lasam la racit.
Punem intr-o cratita doua parti apa, o parte otet, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar, sare si dam un clocot bun.
Taiem julien doi trei catei de usturoi si ii adaugam la sfarsit in marinata.
Asezam pestele intr-un vas incapator si turnam marinata rece asa incat sa acoperim tot pestele.
Daca nu se acopera il intoarcem dupa vreo 15 min.
Il putem servi imediat.
Pofta buna!
PS: Sa ai spor la gatit, pofta vei avea cu siguranta!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

3 comentarii:

  1. Vaiii...dar cum arata. Eu iubesc pestele...sunt de langa Dunare ,si il mananc in toate felurile...si noi marinam acasa peste..si nu se compara cu cel din cutie de la magazin.

    RăspundețiȘtergere