duminică, 4 ianuarie 2015

Pastrav la gratar



Ingrediente:
  • 2 buc pastravi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi(rosu si galben)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 20 g capere murate
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de seminte de fenicul(optional)
  • 1 ciorchine de rosii cherry
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lamaie


Mod de preparare:
Pastravii se  curata, se spala, se usuca pe servetele absorbante si apoi li se taie aripioarele.
Legumele (ardeii si dovlecelul) se spala, se usuca si se taie bucati.
Facem o pasta din unt amestecat cu capere maruntite, jumatate de legatura de patrunjel, zeama de lamaie si seminte de fenicul zdrobite.
Ungem pastravii  pe interior si exterior cu acest amestec de unt si restul de patrunjel tocat se introduce in burta pastravilor.

Pe gratarul incins asezam pastravii si ii frigem pe ambele parti timp de 10-15 min, pana se  patrund. Putem aseza si legumele langa peste.

Intr-o cratita  punem 2 linguri de otet balsamic,  asezam rosiile cherry pentru  2-3 minute, pana se crapa putin rosiile.

      Servim pastravul alaturi de legume si de un pahar de vin alb.

Pofta buna!


2 comentarii:

  1. PASTRAVUL E PESTELE MEU PREFERAT SI-L SERVESC SUB ORICE FORMA/ MAI ALES CUM E PREZENTAT NU MAI ESTE NICIO VORBA!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place pastravul foarte mult,voi incerca si eu reteta alaturi de legume si binenteles paharul cu vin.Super prezentare.

    RăspundețiȘtergere