joi, 25 decembrie 2014

Gatitul iti face viata mai frumoasa!

Cu o bunica care iubea cofeturile si dulcegariile, si o mama foarte priceputa in bucatarie nu aveam cum sa nu indragesc mancarea. Am inceput sa gatesc inca din copilarie, facand mici experiente, mai mult sau mai putin reusite. Mai taziu, cand am devenit sotie si mama, mi-am dorit sa stiu mai mult si am inceput sa-mi dezvolt pasiunea pentru gatit. M-am documentat din carti, reviste culinare, emisiuni TV si, in ultima perioada, de pe internet. Urmaresc cu drag cateva siteuri si bloguri culinare. Continui sa invat de la cei care sunt priceputi si talentati si ma bucur de fiecare sfat pe care-l primesc. La fel de mult imi place sa-i indrum si sa-i incurajez pe incepatori.

Sunt moldoveanca, imi place mancarea buna si hranitoare. Imi place cand sfaraie mancarea in cratite si miroase bland a paine, cand toti cei dragi sunt acasa si ne bucuram impreuna.

Iubesc mancarea traditionala, sarmalele, cozonacii cu nuca, parjoalele, borsurile cu tocmagi, placintele Poale’n brau, puiul cu smantana, alivencile, plachia, ciorba groasa de cartofi, tochitura, hribii, musacaua de Dorna, puiul manastiresc, harzobii de pastrav afumat, turta cu jufla. Toate sunt pentru mine o sarbatoare.

Sunt convinsa ca avem una din cele mai spectaculoase si savuroase bucatarii din lume. Ma atrage si cultura culinara a altor tari. Incerc retete noi, nu toate imi reusesc, dar sunt perseverenta si invat din greseli. Sper sa am timp suficient pentru tot ce as vrea sa stiu si sa fac. Intotdeauna am vrut sa urmez un curs de bucatar sau de cofetar tocmai pentru a stii mai multe despre arta gastronomiei. Nu am reusit inca, dar nu e tarziu niciodata.

Am incercat sa iau de la viata tot ce are ea mai frumos de oferit. M-am inconjurat de oameni minunati pe care ii respect si de la care am avut foarte multe de invatat. Imi place mult sa citesc, iubesc animalele, natura, dar mai presus de toate bucataria, care ramane pentru mine un miracol ce da frumusete si armonie lumii.

Cu prietenie,
Fedeles Liliana

PS: Cineva drag mie mi-a spus ca daca ai un site/blog culinar si nu postezi zilnic retete, este ca si cum ai avea un restaurant si nu l-ai deschide in fiecare zi. Acest blog este un dar pentru mine, pentru familie, pentru prieteni si pentru toti cei care imi acorda putin din timpul lor pentru a vizita pagina.

11 comentarii:

  1. Iti doresc succes pe acest drum pe care ai pornit! Sunt convinsa ca acest blog va creste ca in poveste pentru ca ai talent, suflet si pricepere! tot ce iti trebuie! Sper ca nu te deranjeaza daca te voi urmari mereu pentru ca imi place sa invat de la cei mai buni decat mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Octavia pentru incurajare si pentru cuvintele frumoase.Sunt fericita sa te stiu printre cititorii acestei pagini.

      Ștergere
  2. Felicitari Liliana! Foarte frumos, emotionant de-a dreptul. Ma bucur sa te cunosc mai bine si voi urmari cu drag retetele tale, dar mai ales m-as bucura sa ne prezinti acele retete pe care tu le iubesti, si aici ma refer la acele mancaruri traditionale mentionate mai sus. Multe, eu personal nu stiu sa le gatesc. Bine ai venit in blogosfera! Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Nico! Multumesc pentru mesajul frumos si pentru tot ajutorul dat. Esti o persoana deosebita!

      Ștergere
  3. Sunt cativa ani de cand ne cunoastem virtual si stiu ca iti place sa gatesti si mereu ma intrebam cand vei incepe sa ai si tu un blog in care sa impartasesti din tainele bucatariei tale. Imi va face o mare placere sa rasfoiesc colectia ta de retete si pe unele sa le incerc si eu.
    Spor la scris , ca la bucatarit stiu ca ai !

    RăspundețiȘtergere
  4. BRAVOOO, Lili! Stiu cat esti de talentata (si in ale bucatariei, si in ale scrisului, si in ale fotografiatului!!!). Era mare pacat sa ne frustrezi de aceste aptitudini ale tale! Ma bucur nespus ca ti-ai luat inima in dinti si ai facut acest pas. Orice inceput pare greu, dar cu rabdarea si perseverenta ta ai sa izbutesti. De-abia astept sa testez delicioasele-ti retete! Iti doresc, din toata inima, mult succes! :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. de abia astept sa ma satur doar privind la bunataturile pe care ai sa le postezi, dar te rog ai mila de mine, fac urat daca decat privesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca promit sa ma port cu blandete. Imi pretuiesc prea mult prietenii si nu le-as face rau. Daca nu se mai poate trimit colet...

      Ștergere