Nu necesita coacere, este usor de preparat si nu dai niciodata gres cu ea.
Poate fi un desert de vara sau o completare perfecta pentru o masa mai generoasa de sarbatoare.
Ingrediente:
• 4 oua, foarte proaspete
• 8 lg zahar tos (150g)
• 500 g mascarpone
• 2 lamai bio
• 300-350 g piscoturi Savoiardi
(depinde de vasul in care montati)
Pentru sirop:
• 200 ml apa
• sucul de la doua lamai
Separam ouale. Punem peste galbenusuri 4 linguri de zahar si frecam bine pana obtinem o spuma cremoasa.
Amestecam cu branza mascarpone si omogenizeazam compozitia cu o lingura/ spatula. Tot acum adaugam si coaja rasa de la o lamaie.Albusurile se bat separat, cu putina sare. In momentul in care incepe sa se lege adaugam pe rand 4 linguri de zahar si batem pana se obtine o spuma ferma, asemanatoare cu cea pentru bezea.Adaugam spuma de albusuri peste crema de mascarpone si amestecam usor. Pregatim insiroparea: 200 ml apa rece, zeama de la o lamaie si putin lichior Limoncello. Daca vreti sa folositi zeama de la amblele lamai adaugati si o lingura de zahar.
Amestecam cu branza mascarpone si omogenizeazam compozitia cu o lingura/ spatula. Tot acum adaugam si coaja rasa de la o lamaie.Albusurile se bat separat, cu putina sare. In momentul in care incepe sa se lege adaugam pe rand 4 linguri de zahar si batem pana se obtine o spuma ferma, asemanatoare cu cea pentru bezea.Adaugam spuma de albusuri peste crema de mascarpone si amestecam usor. Pregatim insiroparea: 200 ml apa rece, zeama de la o lamaie si putin lichior Limoncello. Daca vreti sa folositi zeama de la amblele lamai adaugati si o lingura de zahar.
Montam.
Ungem fundul vasului cu un strat subtire de crema pentru a asigura stabilitatea prajiturii si sa o putem scoate mai usor.
Inmuiem piscotul cu partea fara zahar in cafea timp de o secunda apoi il intoarcem pe cealalta parte. Il scoatem din sirop, il tinem putin sa se scurga excesul de sirop si il asezam in vas. Facem astfel primul rand apoi asezam un strat de crema.
Continuam si cu al doilea rand si la final, peste ultimul strat de crema, adaugam coaja rasa de lamaie, lamaie confiata sau alegeti decorul care va inspira.
Dam prajitura la rece, la frigider, si o putem servi dupa cateva ore bune.
Aici puteti urmari aceasta reteta preparata de celebrul chef italian Gino D'Acampo: https://www.youtube.com/watch?v=JegNct9RFbQ O adevarata incantare!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu