Ingrediente:
• 200 g unt
• 300 g zahar
• 3 oua mari
• 200 ml lapte
• 330 g faina
• 1 praf de sare
• 1 plic de praf de copt
• 1 kg de zarzare (sau caise)
Se spala fructele, se scurg si se curata de samburi.
Intr-un bol se amesteca untul moale cu zaharul pana se albeste, apoi pe rand se pun ouale si apoi laptele. La sfarsit se incorporeaza faina si praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina sau cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se aseaza jumatatile de fructe.
Se coace pana se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca in tava apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
PS: zarzara (-re). s. f. – Un fel de caisa mai mica. Zarzarele sunt mai parfumate si mai acrisoare.
PPS: Este o prajitura simpla, pufoasa, frageda, cu adevarat delicioasa.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
cand am citit titlul, m-am dus cu gandul la zarzarele mele, dar nu sunt acele zarzare ale copilariei mele. prajitura arata fosrte bine si cu siguranta o voi face si eu cat de repede
RăspundețiȘtergereMa bucur daca reteta prezentata de mine te inspira sa faci ceva bun, bun.
Ștergerefoarte bunaa
RăspundețiȘtergereMultumesc Liviu!
ȘtergerePrajiturile cu zarzare/caise sunt preferatele mele in acest sezon. arata delicios de bine.
RăspundețiȘtergereE si una din preferatele mele!
Ștergere