marți, 28 iulie 2015

Cupcakes cu zmeura

Roz inseamna zambet, bucurie si prospetime. Nu am rezistat tentatiei si am facut zmeurei un loc de cinste in meniul zilei de astazi.

Ingrediente:
• 140 g zmeura proaspata
• 140 g unt moale
• 140 g zahar
• 175g faina
• 2 oua mari
• 4 linguri cu lapte
• ½ jumatate de lingurita extract de vanilie
• 1 praf de copt

Pentru glazura:
• 85 g unt moale la temperatura camerei
• 100-150 g zahar pudra (cat vreti de dulce)
• 4-5 linguri de sos de zmeura( zmeura zdrobita fara samburi)
Mod de preparare:
Amestecati untul cu zaharul pana devin o crema omogena. Adaugati pe rand cele 2 oua si amestecati. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de extract de vanilie, 4 linguri de lapte si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizati compozitia, adaugati zmeura spalata si scursa bine si amestecati cu blandete.
Impartiti compozitia in 12 forme pentru briose sau in 12 hartii din tava de briose si dati la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasati prajiturile  la racit.
Amestecati untul cu zaharul pudra si cu sosul de zmeura si formati o glazura catifelata, aromata si frumos colorata, cu care ornati prajiturile dupa ce s-au racit.
Sosul de zmeura: Mixati in blender 100 g zmeura cu o lingura de zahar si cateva picaturi de lamaie, pana se omogenizeaza. Treceti pasta printr-o sita pentru a indeparta semintele.
Pofta buna!
PS: Reteta poate fi facuta si cu zmeura congelata.
  PPS:" Cu ochii mintii, tot ce vezi devine roz".
             Mihail Drumes - Scrisoare de dragoste
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

6 comentarii: