sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Pastrama cu sos alb



Daca aveti prin frigider cateva felii de pastrama, va propun sa incercati aceasta reteta. Poate fi perfecta pentru cina. Este o combinatie interesanta, rapida, usoara.

Ingrediente:
• 6 felii de pastrama  facuta la gratar
• 400 g iaurt natural
• 100 g unt
• 100 g branza de burduf
• 1 pahar cu lapte
• 2 linguri de faina
• cateva fire de ceapa verde
• 1 ardei iute sau kapia rosu
• piper mozaic

Mod de preparare:
Pastrama dupa ce a fost facuta pe gratar se taie fasii apoi se prepara sosul. Se pune untul si branza faramitata in tigaie, la foc mic, si se lasa sa se topeasca putin.
Se adauga iaurtul in care am amestecat bine de tot cele doua linguri de faina. Se amesteca continuu, apoi se toarna laptele cate putin. Cand s-a format un sos destul de gros (ca la clatite), punem fasiile de pastrama si mai lasam un clocot.
Se condimenteaza cu piper si se serveste alaturi de ceapa verde si rondele de ardei.

 Pofta buna si pofta de viata!



Un comentariu: