duminică, 21 aprilie 2024

Prăjitură Ma'amoul (معمول)

Maamoul sunt prăjituri tradiționale în țările din Orientul Mijlociu. Sunt umplute cu pastă de curmale și/sau cu un amestec din diverse nuci. 
Il urmăresc cu deosebită plăcere pe Chef Joseph Hadad și mi-am notat multe din rețete postate de el în online. Cu pasiune și entuziasm am încercat această prăjitură și rezultatul este... o adevărată plăcere culinară. 

Ingrediente aluat:
• 350 gr făina 
• 7,5 gr praf de copt 
• 50 gr zahăr pudră 
• 200 gr unt rece 
• 160 ml smântână vegetală 

Ingrediente umplutură:
• 20 ml smântână vegetală 
• 12,5 gr miere 
• 7 gr scorțișoară 
• 310 gr curmale uscate și la temperatura camerei 
• 100 gr migdale crude (prăjite ulterior) 
• coajă rasă de limetă 
• coajă rasă de portocală 
Mod de preparare: 
1. Amestecați făina cu praful de copt și zahărul pudră. Puneți untul, apoi smântâna și frământați cu mâinile (aproximativ 10 minute) până când devine o cocă elastică.
2. Puneți aluatul într-un bol acoperit cu o folie alimentară și îl lăsați să stea la frigider aproximativ 15 minute.
Proces umplutură:
1. Preîncălziți cuptorul la 180C și puneți migdalele la prăjit până când devin maronii.
2. Tocați curmalele și migdalele cu un cuțit.Le puneți într-un bol, peste care adăugați smântâna, mierea și scorțișoara.
3. Răzuiți în bol coajă de limetă, portocală și amestecați toate ingredientele până când obțineți o pastă.O puneți într-o pungă tip poș.
Proces gătire: 
1. Preîncălziți cuptorul la 175C. 
2. Întindeți coca cu făcălețul și veniți cu umplutura pe marginea acesteia formând rulouri. Presați cu degetele și tăiați bucățele egale, crestându-le apoi la capete.
3. Într-o tavă puneți hârtia pentru copt și așezați fursecurile.
 Le băgați la cuptor 10-15 minute până prind o culoare aurie.
4. Presărați cu zahăr pudră și serviți cu ceaiul favorit.
Pofta buna!
Sursa: Chef Joseph Hadad   FB: Facebook  si Instagram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu