Acum, cate gospodine, atatea obiceiuri. Incercati si varianta mea simpla, fara sa opariti ceapa. Usor de preparat si garantat va avea un final gustos!
Ingrediente:
Pentru parjolute:
• 500 gr piept de curcan
• 2 felii de paine alba
• ½ cana de lapte
• 1 ceapa potrivita
• 3 catei de usturoi
• 2 linguri de marar tocat
• 2 oua
• rozmarin
• ulei
• piper
• sare
Pentru ceapa marinata:
• 4 cepe mari
• 5-6 linguri de maioneza (de la 2 galbenusuri)
• 1 lingura de sare
• 2-3 linguri de otet
• 1 lingurita de zahar
Mod de preparare:
Ceapa tocata, usturoiul si o crenguta mica de rozmarin se inabuse in 2 linguri de ulei.
Se trece pieptul de curcan, impreuna cu ceapa undita prin masina de tocat. Se adauga feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, ouale batute, marar, sare si piper dupa gust.
Din compozitia de carne se formeaza parjolute rotunde si mici care se prajesc in ulei, pana se rumenesc uniform.
Se lasa la scurs, bine de tot, intr-o sita. Se poate pune si intr-un tifon la scurs sau se stoarce simplu cu mana. Se adauga 2-3 linguri de otet, putin zahar si se mai lasa 15-20 minute sa-si ia gustul acrisor. Se scurge surplusul de otet, daca este cazul, apoi se amesteca ceapa cu maioneza si cu parjolutele.
Pofta buna!
PPS: Cea mai buna ceapa pentru aceste parjolute este salota. Rosiatice-rozalii cu un gust parfumat, dulceag, mai putin iute decat ceapa obisnuita. In Moldova ii mai spune ceapa barabuleanca.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
multumesc pentru reteta, o voi incerca cat pot de repede ca pare mai gustoasa varianata asta de marinat ceapa
RăspundețiȘtergeream pregatit si eu capa marinata dupa reteta ta si a iesit foarte buna
RăspundețiȘtergereSunt bucuroasa ca ai incercat reteta si ai fost multumita de rezultatul final. Te invit si te astept sa mai incerci retete si daca pot sa te ajut cu ceva te rog sa-mi spui. Multumesc mult Mihaela!
Ștergere