Ingrediente:
• 300 g linte rosie
• 2 cepe potrivite
• 1 morcov
• 1 sfecla rosie (200-225g)
• 1l supa de legume sau apa
• 1 lingura de faina
• 1 foaie de dafin
• 1 lingurita de boia
• 2-3 linguri ulei de masline
• patrunjel verde
• sare
• piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa , morcovul si sfecla rosie. Intr-o cratita puneti la calit in 2-3 linguri de ulei ceapa tocata marunt. Adaugati putina sare. Taiati morcovul si sfecla rosie in cubulete si dupa ce s-a inmuiat ceapa le adaugati in cratita. Amestecati si tineti pe foc 7-10 min.
Adaugati aproape jumatate din cantitatea de supa sau apa, cat sa acopere bine legumele. Dupa ce a fiert cateva clocote, adaugati o lingura de faina si amestecati energic sa nu se faca cocoloase. Turnati restul de supa si lasati la fiert. Adaugati o foaie de dafin, lingurita de boia si tijele de patrunjel tocate marunt. Inainte de a se pune la fiert, lintea trebuie aleasa cu atentie si spalata. Adaugati lintea si lasati la foc potrivit 15-20 minute.
Lintea rosie fierbe repede si are tendinta sa se faca terci. Trebuie sa amestecati mereu, sa nu se lipeasca. Este indicat sa gustati lintea pe parcurs ce o gatiti, astfel incat sa nu o inmuiati prea tare. Potriviti gustul de sare si piper. Serviti mancarea calda sau rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu