vineri, 13 martie 2015

Gustarile Staropramen

Gustarile pe care le prezint in aceasta postare au fost propuse in cadrul  aplicatiei  “Fii chef in pauza cu Staropramen!” promovata printr-o serie de 9 spoturi TV in cadrul emisiunii Masterchef sezonul 3. Retetele sunt propuse de Chef Marek & Staropramen. Pe langa ingrediente, modul de preparare si o poza cu rezultatul final obtinut de mine, gasiti si spotul youtube in care Chef Marek Raditsch va arata, pas cu pas, cum sa obtineti aceste minuturi apetisante. Incercati-le, si apoi savurati-le alaturi de Staropramen - o bere ceheasca autentica. Enjoy!!!

Crostini cu prosciutto, ierburi si branza

 Ingrediente:
• 1 bagheta mica
• 2 linguri ulei de masline
• busuioc proaspat
• cimbru
• 2 catei de usturoi
• 4 felii de prosciutto

Mod de preparare:
Tocati busuiocul si cimbru marunt. Zdrobiti usturoiul peste ierburile tocate. Turnati peste amestec ulei de masline. Amestecati sosul. Prajiti feliile de paine in tigaie la foc mediu pana capata o culoare maro-aurie. Stropiti feliile de paine cu sosul de ulei. Presarati deasupra branza rasa. Apoi inveliti feliile de paine in sunca. Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=yebRvk_6U58

Crochete de cartofi cu ierburi si blue cheese

Ingrediente:
• 3 cartofi
• 2 oua
• pesmet
• sare
• piper
• patrunjel
• arpagic
• ulei
• blue cheese

Mod de preparare:
Taiati patrunjelul. Dupa ce ati fiert cartofii si i-ati zdrobit intr-un bol adaugati un ou. Apoi, adaugati branza rasa, untul, patrunjelul, bucatelele de blue cheese, nuscoara, ardei iute,sare si piper, dupa gust. Amestecati usor pana la omogenizare.Formati in palme crochete rotunde din acest amestec. Bateti un ou intr-un castron, puneti pesmet cu ierburi in alt castron. Dati crochetele prin ou apoi prin pesmet. Prajiti in ulei pana cand devin crocante si capata o culoare maro-aurie.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=q4TYIo7UvcQ

Vol au vent cu ciuperci

Ingrediente:
• 400 g aluat frantuzesc
• 2 oua
• 2 linguri de smantana

 Pentru umplutura:
• 2 linguri de unt
• 400 g ciuperci
• 1 ceapa
• 3 catei de usturoi
• 50 ml vin alb
• cimbru
• sare
• piper
• 1 lingura faina
• 100 ml smantana

Mod de preparare:
Dupa ce ati intins aluatul, cu un taietor de patiserie taiati patru forme rotunde la marimea dorita. Decupati un cerc mai mic in mijlocul a 3 dintre ele formand 3 inele. Ungeti inele decupate cu ou. Asezati cele trei inele decupate peste cercul plin. Ungeti lateralele cosuletelor cu ou batut, apoi coaceti in cuptor timp de 10-12 min la 200 g. Taiati marunt usturoiul.Tocati ceapa. Taiati ciupercile marunt. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati ceapa, usturoiul si cimbrul pentru 2 minute. Adaugati ciupercile si lasatile pe foc pana scad, apoi adaugati faina,amestecand continuu timp de 1 minut, si apoi vinul. Lasati pe foc pana scade. Adaugati smantana, amestecand pana cand sosul se ingroasa. Sarati si piperati. Puneti umplutura in vol- au- vent si adaugati deasupra branza rasa. Introduceti la cuptor pana cand devin maro-aurii.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=QqrtLwI4jQ4


Crostini cu oua si chorizo

Ingrediente:
 • 1 bagheta mica
 • 3 linguri ulei de masline
 • 1 carnat chorizo
 • 3 oua
 • arpagic verde
 • sare
 • piper
 • rosii cherry

Mod de preparare:
Tocati arpagicul. Zdrobiti ouale fierte cu o furculita si amestecatile cu arpagicul. Turnati uleiul si asezonati cu sare si piper. Taiati rosiile cherry. Feliati chorizo. Prajiti feliile de paine in tigaie la foc mediu pana capata o culoare maro-aurie. Ungeti feliile de paine cu pasta de ou. Completati cu feliile de chorizo si de rosii cherry.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=Ip1Oga3W2cY 

Tortilla cu salam, brie, rucola si rosii


Ingrediente:
• 4 tortilla
• 200 g salam Italian
• rucola
• 200 g brie
• 4 linguri de maioneza
• 2 rosii

Mod de preparare:
Dupa ce ati umezit tortilla cu putin apa si ati incalzit-o in tigaie timp de cateva secunde folositi ca baza doua linguri de maioneza. Adaugati rucola. Adaugati feliile de branza brie. Adaugati apoi feliile de salam. Completati, adaugand feliile de rosii. Rulati tortilla folosindu-va de ajutorul unei folii alimentare pentru a infasura strans. Taiati in bucati si serviti.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=GxCBcd3cc_g 

Burger Tex Mex

Ingrediente:
• 600 g antricot de vita tocata
• sare
• piper
• 4 linguri de ulei
• 4 chifle de burger
• 50 g unt
• 4 ardei iuti
• 200 g branza cheddar rasa
• 8 felii bacon
• salata
• 2 rosii

Mod de preparare:
Taiati chiflele de burger pe jumatate. Ungeti-le cu unt pe ambele parti. Acum prajiti chiflele in tigaie pe ambele parti. Rulati in palme chiftelele de burger din carne tocata si asezonati cu sare si piper. Apoi prajiti-le in tigaie pe ambele parti, impreuna cu feliile de bacon pana devin crocante. Tocati ardeii iuti in felii cu grosimea de 1 centimetru. Apoi caliti-i in tigaie pana devin maro-aurii. Asamblati burgerul: chifla, carnea,feliile de rosii, salata, branza cheddar rasa si iar chifla. Coaceti in cuptor la 185 g pana cand branza se topeste.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=TiT4mMbmmUU


Prune cu migdale invelite in bacon

Ingrediente:
• 12 prune
• 12 felii de bacon
• 12 migdale
• salata decor

 Mod de preparare:
Taiati feliile de bacon si intindeti-le pe un fund de lemn. Umpleti prunele cu cate o migdala dupa ce i-ati scos coaja. Sfat: puneti migdalele in apa clocotita pentru cateva secunde. Asta va va ajuta sa scoateti coaja foarte usor. Rulati strans prunele in bacon. Ajutati-va de o scobitoare pentru a sta fixe. Prajiti in tigaie pana cand baconul devine crocant pe ambele parti.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=yrhCwceFJGI

Pastrav afumat cu baby potato si crema de hrean

Ingrediente:
• 8 baby potatoes (cartofi)
• sare
• piper
• jumatate de pastrav afumat
• 100 ml smantana de gatit
• hrean
• zeama de lamaie
• 4 ridichi

Mod de preparare:
Taiati ridichile si puneti cartofii la fiert in apa cu sare, pana se inmoaie.Bateti smantana cu telul pana se face spuma. Apoi amestecati cu hrean ras si asezonati cu sare, piper si zeama de lamaie. Taiati cartofii in jumatate, ungeti cu crema de hrean, puneti deasupra pastravul feliat si feliile de ridiche.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=J7O-iySnDFQ

Rondele cu ton
Ingrediente:
• 1 foaie de placinta
• 100 g ton din conserva
• 100 g branza cheddar
• 1 ardei iute
• 1 ou
• 1 lingura smantana
• sare grunjoasa
• chimen

 Mod de preparare:
 Intai ati intins foaia de placinta peste o foaie de copt. Apoi ati presarat tonul si adaugati ardeiul uite taiat. Acum radeti cascavalul.Apoi rulati foaia de placinta cu tot cu foaia de copt. Acum taiati rulou si asezati rondele cu partea lateral in sus pe o tava de copt. In final introduceti rondele la cuptor la 190g si lasati-le pana sunt gata.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu