Crostini cu prosciutto, ierburi si branza
Ingrediente:
• 1 bagheta mica
• 2 linguri ulei de masline
• busuioc proaspat
• cimbru
• 2 catei de usturoi
• 4 felii de prosciutto
Mod de preparare:
Tocati busuiocul si cimbru marunt. Zdrobiti usturoiul peste ierburile tocate. Turnati peste amestec ulei de masline. Amestecati sosul. Prajiti feliile de paine in tigaie la foc mediu pana capata o culoare maro-aurie. Stropiti feliile de paine cu sosul de ulei. Presarati deasupra branza rasa. Apoi inveliti feliile de paine in sunca. Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=yebRvk_6U58
Crochete de cartofi cu ierburi si blue cheese
Ingrediente:
• 3 cartofi
• 2 oua
• pesmet
• sare
• piper
• patrunjel
• arpagic
• ulei
• blue cheese
Mod de preparare:
Taiati patrunjelul. Dupa ce ati fiert cartofii si i-ati zdrobit intr-un bol adaugati un ou. Apoi, adaugati branza rasa, untul, patrunjelul, bucatelele de blue cheese, nuscoara, ardei iute,sare si piper, dupa gust. Amestecati usor pana la omogenizare.Formati in palme crochete rotunde din acest amestec. Bateti un ou intr-un castron, puneti pesmet cu ierburi in alt castron. Dati crochetele prin ou apoi prin pesmet. Prajiti in ulei pana cand devin crocante si capata o culoare maro-aurie.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=q4TYIo7UvcQ
Vol au vent cu ciuperci
• 400 g aluat frantuzesc
• 2 oua
• 2 linguri de smantana
Pentru umplutura:
• 2 linguri de unt
• 400 g ciuperci
• 1 ceapa
• 3 catei de usturoi
• 50 ml vin alb
• cimbru
• sare
• piper
• 1 lingura faina
• 100 ml smantana
Mod de preparare:
Dupa ce ati intins aluatul, cu un taietor de patiserie taiati patru forme rotunde la marimea dorita. Decupati un cerc mai mic in mijlocul a 3 dintre ele formand 3 inele. Ungeti inele decupate cu ou. Asezati cele trei inele decupate peste cercul plin. Ungeti lateralele cosuletelor cu ou batut, apoi coaceti in cuptor timp de 10-12 min la 200 g. Taiati marunt usturoiul.Tocati ceapa. Taiati ciupercile marunt. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati ceapa, usturoiul si cimbrul pentru 2 minute. Adaugati ciupercile si lasatile pe foc pana scad, apoi adaugati faina,amestecand continuu timp de 1 minut, si apoi vinul. Lasati pe foc pana scade. Adaugati smantana, amestecand pana cand sosul se ingroasa. Sarati si piperati. Puneti umplutura in vol- au- vent si adaugati deasupra branza rasa. Introduceti la cuptor pana cand devin maro-aurii.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=QqrtLwI4jQ4
Crostini cu oua si chorizo
Ingrediente:
• 1 bagheta mica
• 3 linguri ulei de masline
• 1 carnat chorizo
• 3 oua
• arpagic verde
• sare
• piper
• rosii cherry
Mod de preparare:
Tocati arpagicul. Zdrobiti ouale fierte cu o furculita si amestecatile cu arpagicul. Turnati uleiul si asezonati cu sare si piper. Taiati rosiile cherry. Feliati chorizo. Prajiti feliile de paine in tigaie la foc mediu pana capata o culoare maro-aurie. Ungeti feliile de paine cu pasta de ou. Completati cu feliile de chorizo si de rosii cherry.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=Ip1Oga3W2cY
Tortilla cu salam, brie, rucola si rosii
Ingrediente:
• 4 tortilla
• 200 g salam Italian
• rucola
• 200 g brie
• 4 linguri de maioneza
• 2 rosii
Mod de preparare:
Dupa ce ati umezit tortilla cu putin apa si ati incalzit-o in tigaie timp de cateva secunde folositi ca baza doua linguri de maioneza. Adaugati rucola. Adaugati feliile de branza brie. Adaugati apoi feliile de salam. Completati, adaugand feliile de rosii. Rulati tortilla folosindu-va de ajutorul unei folii alimentare pentru a infasura strans. Taiati in bucati si serviti.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=GxCBcd3cc_g
Burger Tex Mex
Ingrediente:
• 600 g antricot de vita tocata
• sare
• piper
• 4 linguri de ulei
• 4 chifle de burger
• 50 g unt
• 4 ardei iuti
• 200 g branza cheddar rasa
• 8 felii bacon
• salata
• 2 rosii
Mod de preparare:
Taiati chiflele de burger pe jumatate. Ungeti-le cu unt pe ambele parti. Acum prajiti chiflele in tigaie pe ambele parti. Rulati in palme chiftelele de burger din carne tocata si asezonati cu sare si piper. Apoi prajiti-le in tigaie pe ambele parti, impreuna cu feliile de bacon pana devin crocante. Tocati ardeii iuti in felii cu grosimea de 1 centimetru. Apoi caliti-i in tigaie pana devin maro-aurii. Asamblati burgerul: chifla, carnea,feliile de rosii, salata, branza cheddar rasa si iar chifla. Coaceti in cuptor la 185 g pana cand branza se topeste.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=TiT4mMbmmUU
Prune cu migdale invelite in bacon
Ingrediente:
• 12 prune
• 12 felii de bacon
• 12 migdale
• salata decor
Mod de preparare:
Taiati feliile de bacon si intindeti-le pe un fund de lemn. Umpleti prunele cu cate o migdala dupa ce i-ati scos coaja. Sfat: puneti migdalele in apa clocotita pentru cateva secunde. Asta va va ajuta sa scoateti coaja foarte usor. Rulati strans prunele in bacon. Ajutati-va de o scobitoare pentru a sta fixe. Prajiti in tigaie pana cand baconul devine crocant pe ambele parti.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=yrhCwceFJGI
Pastrav afumat cu baby potato si crema de hrean
Ingrediente:
• 8 baby potatoes (cartofi)
• sare
• piper
• jumatate de pastrav afumat
• 100 ml smantana de gatit
• hrean
• zeama de lamaie
• 4 ridichi
Mod de preparare:
Taiati ridichile si puneti cartofii la fiert in apa cu sare, pana se inmoaie.Bateti smantana cu telul pana se face spuma. Apoi amestecati cu hrean ras si asezonati cu sare, piper si zeama de lamaie. Taiati cartofii in jumatate, ungeti cu crema de hrean, puneti deasupra pastravul feliat si feliile de ridiche.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
https://www.youtube.com/watch?v=J7O-iySnDFQ
Rondele cu ton
Ingrediente:
• 1 foaie de placinta
• 100 g ton din conserva
• 100 g branza cheddar
• 1 ardei iute
• 1 ou
• 1 lingura smantana
• sare grunjoasa
• chimen
Mod de preparare:
Intai ati intins foaia de placinta peste o foaie de copt. Apoi ati presarat tonul si adaugati ardeiul uite taiat. Acum radeti cascavalul.Apoi rulati foaia de placinta cu tot cu foaia de copt. Acum taiati rulou si asezati rondele cu partea lateral in sus pe o tava de copt. In final introduceti rondele la cuptor la 190g si lasati-le pana sunt gata.
Gustarea este gata! Savurati-o alaturi de Staropramen!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu