Cand adaugam putina ciocolata, desertul, fie el cat de obisnuit, se transforma intr-o desfatare.
Ingrediente:
• 250g faina
• 200g unt
• 175 g zahar
• 4 oua
• 2 linguri de cacao
• 2 lingurite de praf de copt
• 150g ciocolata
• 50 ml smantana dulce pentru frisca
• 1 fiola de esenta de rom
• 1 pachetel de zahar vanilat bourbon
• 1 lingurita scotisoara macinata
• coaja rasa de lamaie
Pentru ornat
• fructe confiate, alune migdale, nuci
Mod de preparare:
Se bate bine untul cu zaharul. Se adauga zaharul bourbon si 1 lingurita de scortisoara.
Se adauga pe rand ouale. Se mixeaza in continuare pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de rom si putina coaja de lamaie.
Se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si cu ciocolata rasa. E bine sa cerneti ingredientele uscate sa se amestece mai bine.
Se adauga treptat in compozitia de unt, alternand cu smantana.
Se toarna intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Se orneaza cu ciocolata, cu nuci, cu migdale, dupa bunul plac sau ramane simplu.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
delicios,ce as manca si eu acum o felie ca mi-ati facut pofta.
RăspundețiȘtergerewow ce bine arata un deliciu Multumim
RăspundețiȘtergere