luni, 2 martie 2015

Sarbusca

Aceasta reteta respecta bucataria moldoveneasca si regula ei de baza: totul pentru un gust desavarsit.
Ingrediente:
• 4 l de zer, de la casul proaspat (zarul sa nu fie urdit)
•  o mana buna de bucati de cas dulce (optional)
• 1 cana generoasa de smantana
• o ceapa mare
• un morcov
• 1 kg cartofi noi
• verdeata multa (3-4 leg de loboda, 2 leg patrunjel, 1 leg de marar,1 leg de leustean)
• sare
Mod de preparare:
Morcovul si ceapa se toaca marunt, si pun la calit in ulei incins, apoi se pun la fiert impreuna cu cartofii taiati cuburi potrivit de mari. Punem apa doar atat cat sa cuprinda legumele.
Putem fierbe cartofii si direct in zer dar vor ramane putin mai tari.
Cand legumele s-au inmuiat bine, se adauga zerul si verdeata tocata(loboda, marar, patrunjel, leustean).Pastram putin leustean sa presaram la sfarsit peste sarbusca.
Cand zarzavatul si cartofii sunt gata fierte, se adauga bucati de cas dulce. Se potriveste de sare.
Dupa unul - doua clocote, se mai adauga putina verdeata tocata si se trage ciorba de pe foc.
Cand mamaliga este gata, se adauga smantana cat cuprinde...Este tot ce mai are nevoie sarbusca.
Este buna si rece si calda.
Pofta buna!
PS: Casul dulce are o textura si o savoare deosebita. Iti da senzatia ca s-a adunat in el toata prospetimea primavarii.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Un comentariu: