marți, 24 martie 2015

Lup de mare cu spanac


“Buna Vestire este sarbatorita in fiecare an in perioada Postului Mare, fiind una dintre sarbatorile pentru care Biserica acorda dezlegare la peste, indiferent in ce zi ar cadea aceasta.”sursa: crestinortodox.ro

Ingrediente:
• 1buc peste
    am folosit lup de mare, 450- 500g
• 300 g spanac congelat
• 1 buc praz
• 2 linguri cu parmezan
• pesmet
• 1 lamaie
• ulei de masline
Mod de preparare:
Curata pestele. Stropeste-l cu zeama de lamaie, condimenteaza-l dupa gust si da putin la rece (stropit cu zeama de lamaie, pestele nu se rupe in timpul prajirii). Spala prazul si taiei-l in rondele subtiri. Pune ulei la incins si caleste mai intai prazul, apoi spanacul congelat. Cand verdeturile s-au inmuiat, iar zeama pe care o lasa a scazut, stinge focul, potriveste de sare si amesteca bine cu parmezanul.
Umple pestele cu acesta compozitie, prinde cu scobitori, tavaleste-l prin pesmet si prajeste-l in ulei bine incins.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu