Irezistibil in orice ocazie, acest cheesecake poate fi o alternativa rapida si usoara pentru pasca cu branza.
Pentru blatul de biscuiti :
• 75 g unt, topit
• 225 g biscuiti digestivi, zdrobiti
Pentru umplutura :
• 450 g branza de vaci
• 225 g smantana
• 150 g zahar tos
• 4 oua de marime mijlocie, separate
• 40g faina
• 1 lamaie, coaja rasa si sucul
• 75 g stafide, puse in apa calduta cu rom la imbibat si apoi scurse
• zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil.
Pentru blatul de biscuiti : amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Raciti la frigider.
Pentru umplutura : puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie. Mixati cu un mixer, la viteza redusa, pana se omogenizeaza.
Bateti albusurile pana se intaresc usor,apoi incorporati-le in amestecul cu branza.
Incorporati stafidele. Turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti.
Asezati pe o tava intinsa de copt si coaceti timp de 1 ora.
Opriti cuptorul. Lasati cheesecake-ul sa stea in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 1 ora, pana se intareste.
Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Raciti la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Lili nu trimiti si pana la Craiova un cos cu bunatati? M-ai fermecat cu cheesecake-ul tau, incerc si eu reteta si o sa-ti trimit o poza cu el.
RăspundețiȘtergereMultumesc Raluka! Trimit cu drag, reteta :)) Astept o poza si o sa fac o sectiune cu retete incercate de prieteni. Te pup!
Ștergere