luni, 2 iulie 2018

Omleta cu hribi

Pufoasa, aerata, cremoasa sau incretita si cateodata pe alocuri rumenita, omleta te poate surprinde prin combinatia neasteptata de ingrediente. Ouale nu ne lipsesc din frigider. Le combinam cu sunca, branza, legume, cu ierburi aromate sau condimente picante  si micul dejun e gata.

Ingrediente: pentru 2 persoane
• 4-6 oua
• 200 g hribi
• 1 ceapa alba
• 1 catel de usturoi
• codite de ceapa verde
• 3-4 linguri ulei de masline
• frunze de salata pentru garnitura
• sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Bateti ouale foarte bine. Omleta prinde aer si capata volum. Adaugati sare si piper negru proaspat rasnit.
Puneti intr-o tigaie la incins, 2 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa taiata solzisori si 1 catel de usturoi feliat. Caliti-le la foc mic.
Adaugati hribii taiati in felii si calitile impreuna pana se inmoaie.
Adaugati ouale batute si gatiti omleta la foc mic. Se coace pe ambele parti. Nu o lasati prea mult in cratita. O scoateti pe o farfurie imediat ce ati oprit focul.
Serviti omleta cu o salata verde proaspat stropita cu putina lamaie.
Pofta buna!
PS:  Oul este un aliment sanatos si ieftin.
PPS: In vacantele petrecute la bunici mancam dimineata scrob cu jumari de porc si carnati. Era o altfel de omleta si era buna de tot! 
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu