• 4-6 oua
• 200 g hribi
• 1 ceapa alba
• 1 catel de usturoi
• codite de ceapa verde
• 3-4 linguri ulei de masline
• frunze de salata pentru garnitura
• sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Bateti ouale foarte bine. Omleta prinde aer si capata volum. Adaugati sare si piper negru proaspat rasnit.
Puneti intr-o tigaie la incins, 2 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa taiata solzisori si 1 catel de usturoi feliat. Caliti-le la foc mic.
Adaugati hribii taiati in felii si calitile impreuna pana se inmoaie.
Adaugati ouale batute si gatiti omleta la foc mic. Se coace pe ambele parti. Nu o lasati prea mult in cratita. O scoateti pe o farfurie imediat ce ati oprit focul.
Serviti omleta cu o salata verde proaspat stropita cu putina lamaie.
Pofta buna!
PS: Oul este un aliment sanatos si ieftin.
PPS: In
vacantele petrecute la bunici mancam dimineata scrob cu jumari de porc si
carnati. Era o altfel de omleta si era buna de tot!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu