Ingrediente:
• 500 ml smantana 30 % grasime
• 1 cutie de lapte condensat, 380 g
• 2 linguri de zahar pudra, pentru frisca
• 500 g cirese amare proaspete, fara samburi
• 2 linguri de zahar tos pentru piureul de fructe
• sirop de cirese sau 2-3 linguri de dulceata de cirese amare, pentru décor
Mod de preparare:
Punem 350g cirese si doua linguri de zahar intr-un blender si mixam pana ingredientele se transforma intr-un piure.
Pastram o mana de cirese intregi pe care le vom adauga la sfasit in compozitie, cam 150g.
Amestecam laptele condensat cu fructele maruntite si omogenizam.
Batem smantana pana obtinem frisca. Respectam regulile de baza: smantana cu continut ridicat de grasime, vasul si paletele sa fie reci, mixam 4-5 min. Adaugam cele doua linguri de zahar pudra la sfarsit.
Adaugam frisca batuta in compozitia de lapte condensat cu fructe si am terminat inghetata.
Nu uitam sa adaugam fructele pastrate pentru final. Acestea vor da o textura deosebita desertului.
Transferam compozitia intr-un vas si o lasam la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte. Nu e necesar sa amestecati la fiecare ora.
Pofta buna!
PPS: E chiar un deliciu!
Am gustat inghetata facuta de dumneavoastra si este foarte buna. Vom incerca si noi reteta chiar daca nu suntem experti in bucatarie.
RăspundețiȘtergereVa multumesc, doamna profesoara!
ȘtergereMa bucur ca mama a avut o companie placuta si ati savurat impreuna o inghetata de cirese amare.
Expert este prea mult spus, sunt doar pasionata de mancare.