luni, 23 iulie 2018

Inghetata de cirese amare


Va invit la o portie de fericire condensata. E delicioasa si nici nu ingrasa...prea tare.

Ingrediente:
• 500 ml smantana 30 % grasime
• 1 cutie de lapte condensat, 380 g
• 2 linguri de zahar pudra, pentru frisca
• 500 g cirese amare proaspete, fara samburi
• 2 linguri de zahar tos pentru piureul de fructe
• sirop de cirese sau 2-3 linguri de dulceata de cirese amare, pentru décor
Mod de preparare:
Punem 350g cirese si doua linguri de zahar intr-un blender si mixam pana ingredientele se transforma intr-un piure.
Pastram o mana de cirese intregi pe care le vom adauga la sfasit in compozitie, cam 150g.
Amestecam laptele condensat cu fructele maruntite si omogenizam.
Batem smantana pana obtinem frisca. Respectam regulile de baza: smantana cu continut ridicat de grasime, vasul si paletele sa fie reci, mixam 4-5 min. Adaugam cele doua linguri de zahar pudra la sfarsit.
 Adaugam frisca batuta in compozitia de lapte condensat cu fructe si am terminat inghetata.
Nu uitam sa adaugam fructele pastrate pentru final. Acestea vor da o textura deosebita desertului.
Transferam compozitia intr-un vas si o lasam la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte. Nu e necesar sa amestecati la fiecare ora.
Cu 15-20 de minute inainte de servire, scoateti inghetata de cirese de la frigider, o decorati cu sirop sau cu dulceata.
Pofta buna!
PS: In zilele toride, o inghetata cu parfum de fructe te va face sa zambesti.
PPS: E chiar un deliciu!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

2 comentarii:

  1. Am gustat inghetata facuta de dumneavoastra si este foarte buna. Vom incerca si noi reteta chiar daca nu suntem experti in bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc, doamna profesoara!
      Ma bucur ca mama a avut o companie placuta si ati savurat impreuna o inghetata de cirese amare.
      Expert este prea mult spus, sunt doar pasionata de mancare.

      Ștergere