marți, 14 aprilie 2015

Prajitura cu branza de vaci si ananas


Prin colectia mea de retete am gasit o reteta de pasca poloneza. Foarte usor de preparat, reusita garantata, absolut delicioasa. Am inlocuit clasicele stafide cu ananas si rezultatul a fost o prajitura usoara, rafinata. Lasati-va ispititi…

Ingrediente:
Pentru blat:
• 100 g unt
• 75 g zahar pudra
• 1 ou
• 150 g faina Arpis
• 150 ml lapte
• 2 plicuri de zahar vanilat bourbon
• 2 linguri de cacao
• 1 pliculet de praf de copt

Pentru crema:
• 500 g branza de vaci
• 150g zahar
• 2 oua
• esenta de rom
• 1 lingura de faina
• 250-300 g ananas bucati Sun Food

Glazura:
• ciocolata

Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul. Mixam 1 ou intreg cu 75 g de zahar pudra si cu 100 g unt moale. Amestecam faina cu praful de copt, cu zaharul vanilat si cu cele doua linguri de cacao si adaugam peste crema de unt si ou. Adaugam 150 ml lapte si omogenizam. Blatul e gata. Mixam cu robotul 500 g branza de vaci cu 150 g zahar. Adaugam 2 oua intregi, o lingura cu varf de faina alba, esenta de rom, si omogenizam.
La sfarsit adaugam ananasul taiat marunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm si peretii detasabili. Punem jumatate din compozitia blatului si o dam la cuptor pentru 12 minute. Apoi scoatem tava si adaugam compozitia de branza si ananas si deasupra restul de compozitie pentru blat. Nivelam cu atentie iar daca se mai amesteca putin blatul cu branza nu e problema. Ramane la fel de buna.
Dam la cuptor pentru 35-40 de minte. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca in tava apoi o decoram dupa inspiratie sau o lasam simpla. Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
PS: Fara sa "sabotez" total retetele de pasca traditionala va propun sa incercati aceasta reteta.
PPS: Multumesc Victorita! Ori de cate ori fac reteta ma gandesc cu drag la tine.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

5 comentarii:

  1. arata foarte bine,astazi o voi face si eu
    multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte buna a fost
    mersi pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero! Ma bucur sincer ca ai incercat reteta si ca a fost pe gustul tau! Multumesc pentru vizita si te mai astept cu drag!

      Ștergere