duminică, 26 aprilie 2015
Paste siciliene
Pastele fainoase sunt oricand o alternativa convenabila, rapide, usor de preparat si in plus absolut delicioase.
Ingrediente:
• 1 ceapa
• 2-3 fire de ceapa verde
• 4 filete de ansoa
• ulei de masline extravirgin
• 100 g rosii cherry de culori diferite (rosii /galbene)
• 50 g pesmet
• 100 g parmezan proaspat ras
• 1 catel de usturoi
• 50 g masline
• 1 portocala
• sare de mare
• piper
• 200 g paste tagliatelle
• frunze de oregano, cimbru sau rozmarin
Mod de preparare:
Punem la fiert apa cu sare pentru paste. Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si sotam usturoiul timp de 1 minut.
Adaugam pesmetul si il prajim in ulei pana cand devine crocant si auriu.
Miscam tot timpul tigaia-nu lasam pesmetul sa se prinda de fund. Scoatem pe un prosop de hartie si lasam sa se raceasca.
Incalzim bine o alta cratita si punem fileurile de ansoa. Cand incep sa se topeasca adaugam 2 linguri de ulei de masline.
Punem ceapa tocata si o calim bine.
Adaugam ceapa verde, rosiile taiate in jumatati, maslinele, zeama de la o jumatate de portocala si 1 polonic din apa in care au fiert pastele. Atunci cand sosul a scazut bine adaugam pastele scurse si amestecam.
Gustam si mai punem sare si piper daca e nevoie. Punem pastele in vasul de servire, adaugam parmezan, pesmet aromatizat, ulei de masline extravirgin. Servim cat se poate de repede.
Pofta buna!
PS: Am folosit ca sursa de inspiratie reteta lui Chef Radu Dumitrescu, gasita pe YouTube. In reteta initiala foloseste paste tricolore si in plus 100 g de ardei copt din conserva.
https://www.youtube.com/watch?v=HDZ4vBKEDw8
PPS : Savurati aceste minunate paste siciliene alaturi de o bere autentic italiana, Peroni Nastro Azzurro.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bine arata multumim Liliana pentru reteta
RăspundețiȘtergereMultumesc Nicoleta! Ma bucur sa stiu ca iti plac retele postate de mine!
Ștergere