Ingrediente:
Pentru blat:
• 225 g biscuiti digestivi
• 75 g unt topit
Pentru umplutura:
• 800 g de smantana
• 8 oua
• 3 linguri de faina
• 150 g zahar tos
• 1 lamaie
• 1 pastaie de vanilie (sau 2 pliculete zahar bourbon)
Mod de preparare:
Pregatim smantana cu 2-3 ore inainte.
Intr-o tavita mica punem faina de porumb, cam 2 cm, asezam un prosop de bumbac si deasupra punem smantana. O nivelam si o acoperim cu restul prosopului.
Ungeti si tapetati o tava rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil.
Pentru blatul de biscuiti:
Amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti.
Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Puneti tava la frigider pana pregatiti compozitia.
Pentru umplutura:
Mixam galbenusurile cu zaharul tos, adaugand si coaja rasa de la o lamaie. Batem albusurile cu un praf de sare. Amestecam toate ingredientele: smantana, galbenusurile, albusurile, cele trei linguri cu varf de faina si semintele de la o pastaie de vanilie. Mixam putin cat sa se omogenizeze bine compozitia. Scoatem tava de la frigider, turnam compozitia de smantana si dam la cuptor pentru 50-60 de minute. Opriti cuptorul. Lasati pasca sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca complet. Raciti la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu