miercuri, 21 aprilie 2021

Snack cu ciocolata si biscuti Amaretto


Ciocolata, biscuiti Amaretto si alune de padure - o prajitura consistenta, usor de facut si care nu necesita coacere. 

Ingrediente: 
• 350g banuti din ciocolata amaruie 70% cacao, Sweeteria 
• 75 g unt nesarat, la temperatura camerei 
• 175g frisca nebatuta (29-35% continut in grasimi), usor batuta 
• 100 g biscuiti Amaretto
o (sau pricomigdale), rupti in bucati mici 
• 50 g alune de padure, taiate in bucatele 
Mod de preparare: 
Tapetati cu folie alimentara o tava pentru chec. Topiti ciocolata pe baie de aburi. 
Mixati untul pana se deschide la culoare si capata o consistenta pufoasa. Incorporati untul frecat in compozitia de ciocolata topita si racita putin, amestecand incet, pana ce compozitia e bine omogenizata. Incorporati frisca batura usor, biscuitii si alunele. 
Turnati amestecul in tava de chec pregatita si lasati sa se intareasca la frigider 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit, scoateti prajitura din forma si asezati-o pe un platou de servit. O puteti pastra in frigider pana in momentul servirii. 
Pofta buna! 
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu