Ciocolata, biscuiti Amaretto si alune de padure - o prajitura consistenta, usor de facut si care nu necesita coacere.
Ingrediente:
• 350g banuti din ciocolata amaruie 70% cacao, Sweeteria
• 75 g unt nesarat, la temperatura camerei
• 175g frisca nebatuta (29-35% continut in grasimi), usor batuta
• 100 g biscuiti Amaretto
o (sau pricomigdale), rupti in bucati mici
Mod de preparare:
Tapetati cu folie alimentara o tava pentru chec.
Topiti ciocolata pe baie de aburi.
Mixati untul pana se deschide la culoare si capata o consistenta pufoasa. Incorporati untul frecat in compozitia de ciocolata topita si racita putin, amestecand incet, pana ce compozitia e bine omogenizata. Incorporati frisca batura usor, biscuitii si alunele.
Turnati amestecul in tava de chec pregatita si lasati sa se intareasca la frigider 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit, scoateti prajitura din forma si asezati-o pe un platou de servit.
O puteti pastra in frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu