Ingrediente:
• 275 g faina alba 000
• 175 g indulcitor din scoarta de mesteacan, Sweeteria
• 3 oua de marime mijlocie, batute usor
• 2 banane coapte, zdobite (250g decojite)
• 150 g morcovi rasi fin
• 175 ml ulei de floarea soarelui
• 50 g stafide
• 50 g nuci, taiate in bucatele
• 30 g merisoare
• 30 g fulgi de cocos
• 2 lingurite de scortisoara macinata
• 1 lingurita rasa de cuisoare zdrobite
• 1 lingurita de ghimbir macinat
• 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
• 2 lingurite praf de copt
• un praf de sare
Crema:
• 500 g branza mascarpone
• 200 g unt 82% grasime, la temperatura camerei
• 150 g, indulcitor din scoarta de mesteacan, macinat pudra
• coaja rasa de la o portocala mare
• 4 linguri de suc de portocale
Ustensile:
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Cerneti intr-un castron faina praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, cuisoarele, scortisoara si o priza de sare.Adaugati amestecand indulcitorul sweeteria si nucile maruntite.Incorporati ouale batute usor, stafidele, bananele zdobite si amestecati bine.Adaugati morcovii rasi pe razatoarea medie, apoi uleiul si continuati pana amestecul s-a omogenizat bine.Tapetati doua tavi cu hartie de copt (diametrul de 23cm). Turnati compozitia in cantitati egale in forme, neteziti suprafata si coaceti timp de 20-25 minute pana devine ferma la atingere.Pentru cantitati egale va puteti ajuta de un cantar de bucatarie.Intepati blaturile cu o scobitoare. Daca este copt, scobitoarea ramane curata. Lasati-le in forma 10 minute, iar apoi detasati marginile formelor si scoateti blaturile la racit pe un gratar.
Puteti coace blatul intr-o singura tava si sa-l taiati dupa ce se raceste, dar trebuie sa mariti timpul de coacere la 40-50 min.
Intre timp, preparati crema:
Mixati untul moale cu zaharul pudra.La inceput la viteza mica apoi mariti viteza si mixati pana se topeste zaharul si crema devine spumoasa (4-5min).Adaugati branza mascarpone, coaja rasa de portocala si cele 4 linguri de suc de portocale. Mixati foarte putin, la viteza mica, numai cat sa se omogenizeze compozitia (1 min). Daca mixati prea mult riscati sa se taie crema.Montaj: Indreptati blaturile, indepartand surplusul (varful), daca este cazul.
Ungeti cu crema unul din blaturi, acoperiti-l cu cel de-al doilea, iar cu restul de crema glazurati tortul.Decorati dupa inspiratie si bucurati-va alaturi de cei dragi de un desert fabulos!Enjoy!Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOKMai multe informatii despre intreaga gama de produse Sweeteria: www.sweeteria.com.ro 💜💚
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu