joi, 15 aprilie 2021

Tort de morcovi (Carrot cake)

O combinatie delicioasa de fructe, legume, condimente si o crema rafinata de branza. Poate fi un desert irezistibil pentru masa de Paste. Un tort care nu se face greu! 
Ingrediente: 
• 275 g faina alba 000 
• 175 g indulcitor din scoarta de mesteacan, Sweeteria
• 3 oua de marime mijlocie, batute usor 
• 2 banane coapte, zdobite (250g decojite) 
• 150 g morcovi rasi fin 
• 175 ml ulei de floarea soarelui 
• 50 g stafide 
• 50 g nuci, taiate in bucatele 
• 30 g merisoare 
• 30 g fulgi de cocos 
• 2 lingurite de scortisoara macinata 
• 1 lingurita rasa de cuisoare zdrobite 
• 1 lingurita de ghimbir macinat 
• 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu 
• 2 lingurite praf de copt 
• un praf de sare 
Crema: 
• 500 g branza mascarpone 
• 200 g unt 82% grasime, la temperatura camerei 
• 150 g, indulcitor din scoarta de mesteacan, macinat pudra 
• coaja rasa de la o portocala mare 
• 4 linguri de suc de portocale 
Ustensile: 
2 forme de tort cu margine detasabila, cu diametrul de 23 cm.
Mod de preparare: 
Preincalziti cuptorul la 180 C. 
Cerneti intr-un castron faina praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, cuisoarele, scortisoara si o priza de sare.
Adaugati amestecand indulcitorul sweeteria si nucile maruntite.
Incorporati ouale batute usor, stafidele, bananele zdobite si amestecati bine.
Adaugati morcovii rasi pe razatoarea medie, apoi uleiul si continuati pana amestecul s-a omogenizat bine.
Tapetati doua tavi cu hartie de copt (diametrul de 23cm). Turnati compozitia in cantitati egale in forme, neteziti suprafata si coaceti timp de 20-25 minute pana devine ferma la atingere.
Pentru cantitati egale va puteti ajuta de un cantar de bucatarie.
Intepati blaturile cu o scobitoare. Daca este copt, scobitoarea ramane curata. Lasati-le in forma 10 minute, iar apoi detasati marginile formelor si scoateti blaturile la racit pe un gratar. Puteti coace blatul intr-o singura tava si sa-l taiati dupa ce se raceste, dar trebuie sa mariti timpul de coacere la 40-50 min. Intre timp, preparati crema:
Mixati untul moale cu zaharul pudra.
La inceput la viteza mica apoi mariti viteza si mixati pana se topeste zaharul si crema devine spumoasa (4-5min).
Adaugati branza mascarpone, coaja rasa de portocala si cele 4 linguri de suc de portocale. Mixati foarte putin, la viteza mica, numai cat sa se omogenizeze compozitia (1 min). Daca mixati prea mult riscati sa se taie crema.
Montaj: Indreptati blaturile, indepartand surplusul (varful), daca este cazul.
Ungeti cu crema unul din blaturi, acoperiti-l cu cel de-al doilea, iar cu restul de crema glazurati tortul.
Decorati dupa inspiratie si bucurati-va alaturi de cei dragi de un desert fabulos!
Enjoy!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete 
pe FACEBOOK
Mai multe informatii despre intreaga gama de produse Sweeteria: www.sweeteria.com.ro 💜💚

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu