Ingrediente:
• 500 ml smantana 30 % grasime
• 2 linguri de zahar pudra, pentru frisca
• 250 ml lapte condensat
• 1 kg de fructe de vara: cirese amare, cirese dulci, zmeura, capsuni, visine, afine, coacaze (500 g in interior si 500 g pentru décor)
• sirop de fructe
Mod de preparare:
Batem smantana pana obtinem frisca. Respectam regulile de baza: smantana cu continut ridicat de grasime, vasul si paletele sa fie reci, mixam 4-5 min. Am scris si aici cateva lucruri despre frisca. Adaugam cele doua linguri de zahar pudra la sfarsit.
Amestecam cu laptele condensat si gata inghetata.
Adaugam fructe dupa bunul plac si o punem la congelator pentru aproximativ 6 ore sau de pe o zi pe alta.
Alternam straturile de fructe si sirop cu baza pentru inghetata pana terminam compozitia.
Eu am folosit o forma de tort de 20 cm, cu marginile detasabile.
Asta e tot!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu