Cand hribii ajung din padure direct la tine in bucatarie ce poate fi mai minunat decat o gustare rapida in care sa le simti aroma fina si textura cremoasa? Un deliciu ce ramane in topul preferintelor mele.
Ingrediente:
• 300 g hribi
• 2 linguri ulei de masline
• 25-30 g unt
• 1 catel de usturoi
• 2-3 picaturi de zeama de lamaie
• 1 ardei iute uscat si maruntit (optional, pentru iubitorii de gustari picante)
• sare de mare
• piper proaspat macinat
• cateva frunze de patrunjel sau cimbru de gradina
• 2-3 felii de paine Chef Gourmand 7 seminte
Mod de preparare:
Hribii se curata cu ajutorul unei periute si se indeparteaza toate impuritatile. Daca acest lucru nu este suficient atunci ii spalati sub jet de apa si ii stegeti bine cu prosopele absorbante.
In functie de marimea ciupercilor, feliati-le in bucati potrivit de groase. Hribii micuti pot fi gatiti intregi.
Puneti pe foc o cratita in care ati adaugat un cubulet de unt, 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi taiat in doua.
Adaugati feliile de ciuperci si miscati usor cratita ca sa se unga cu ulei si unt.
Adaugati un praf de sare, piper proaspat macinat sau cativa fulgi de ardei iute, daca va place gustul picant.
Lasati sa se prajeasca incet, la foc mic, cateva minute.
Cand ciupercile incep sa prinda culoare aurie pe margini, aprox. 4-5 minute, adaugati o bucatica mica de unt si cateva picaturi de suc de lamaie-pentru aroma si amestecati din nou.
Pregatiti feliile de paine. Asezati ciupercile deasupra si serviti.
Atat de simplu si de bun!
Pofta buna!
PS: Daca doriti puteti praji feliile de paine, apoi frecati-le usor cu partea taiata a unui catel de usturoi. Sa nu exagerati pentru ca aroma usturoiului este puternica si o poate acoperi pe cea a hribilor.
PPS: S-aveti pofta la hribi!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu