Ingrediente:
• 1 kg de rosii bine coapte
• 1 ardei gras rosu
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 1 catel de usturoi
• 2 linguri de ulei de masline
• 50 g unt
• busuioc proaspat
• 1 cub de legume Maggi
• sare
• piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le asezam intr-o tava. Adaugam ardeiul curatat de cotor, seminte si nervuri, catelul de usturoi, stropim totul cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust si punem tava la cuptor pana se inmoaie bine legumele.
Separat, calim ceapa si morcovul feliat in untul bine incins.
Adaugam o cana de supa de legume si lasam totul sa fiarba 15 minute.
Indepartam astfel toate cojile si semintele.
Adaugam supa de legume in functie de cat de consistenta vrem sa fie supa. O lasam sa mai dea un clocot, doua si asta e tot. O servim rece, garnisita cu smantana si busuioc.
PPS: Daca ai la indemana saleuri sau grisine savureazale langa supa-crema de rosii.
Multumesc Maggi pentru inca o reteta reusita!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu