Ingrediente:
• 4-5 rosii mari
• 1 ceapa mare
• 50 g unt
• 1000 ml supa de legume (puteti folosi cub de legume Maggi)
• 300 g malai
• 400 g telemea de oi
• 200 g sunculita afumata
• 150-200 g cascaval
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic, intr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa tocata si calim cateva minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam supa de legume. Daca nu avem supa pregatita ne ajuta cuburile Maggi cu gust de legume. Folosim un cub pentru 500 ml de apa.
Cand a dat in fiert punem malaiul, in fir subtire, amestecand continuu, si lasam sa fiarba la foc mic, aproximativ 15 minute.
Intre timp, oparim rosiile, le decojim si le tocam marunt. Le calim in putin ulei pana scade zeama si apoi le lasam la racit.
Pregatim un vas termorezistent de 2 litri.
Il ungem cu putin unt topit si turnam jumatate din mamaliga, netezim cu o spatula, punem jumatate din compozitia de telemea rasa, 150 g din sunculita taiata fasii subtiri si o mana de cascaval dat pe razatoare, si restul de mamaliga. Intindem rosiile, restul de sunca 50 g si de telemea. Presaram cascavalul ramas.
Introducem vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
Inainte de servire, lasam 10 minute sa se racoreasca putin.
Pofta buna!
PS: Fac parte din comunitatea Maggi si in special din “Prieteni de-ai casei”. Am acceptat provocarea lunii lui gustar de a gati cu roade proaspat coapte.
PPS: Cubul de legume Maggi m-a ajutat sa desavarsesc gustul acestei retete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu