marți, 17 martie 2015

Paste cu vinete


Vinetele accentueaza gustul traditionalului sos de tomate pentru pastele fainoase – veti obtine un excelent fel de mancare.

 Ingrediente:
• 2 vinete de marime mijlocie
• 400 g rosii din conserva, scurse si taiate marunt
• 450 g tagliatelle
• 1 ceapa
• 2 catei de usturoi zdrobiti
• 50 ml de ulei
• 2 linguri pasta de tomate
• cate o lingura de busuioc, patrunjel si oregano
• busuioc proaspat pentru decor
• sare
• piper

 Mod de preparare:
Taiati vinetele in bucati groase (de 2 cm) si puneti-le intr-o strecuratoare. Sarati-le din abundenta si lasati-le sa se scurga 30 min. Clatiti cu apa si scurgeti foarte bine.

Caliti ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei. Adaugati rosiile, pasta de tomate, sarea, piperul si bucatile de vinete. Inabusiti, neacoperit, timp de 20 min.

Fierbeti tagliatelele intr-o cratita incapatoare cu apa clocotita usor sarata. Scurgeti bine si puneti inapoi in cratita. Adaugati plantele aromatice tocate si restul de ulei, apoi amestecati bine pentru a acoperi pastele. Serviti cu sosul de vinete si ornate cu busuioc.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu