miercuri, 17 iunie 2020

Bulete de cascaval

Le gasesti la petreceri, in meniul restaurantelor, se pregatesc usor si au un aspect placut. Le poti face sarate, picante sau aromate cu ierburile preferate.

Ingrediente:
• 275 g cascaval
• 275 g cartofi fierti in coaja
• 2 oua
• 60 g faina alba
• sare
• piper, dupa gust
• 5-6 linguri pesmet
• parmezan(optional)
• ½ lingurita de boia de ardei dulce
• 1 crenguta de rozmarin
• ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare:
Cartofii se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza cu o forma speciala sau simplu pe razatoare. Cascavalul se da pe razatoare.
Se adauga doua oua, faina, sare si piper dupa gust. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Daca doriti un gust mai pronuntat de branza puteti adauga 2-3 linguri de parmezan maruntit in compozitie.
Intr-un vas pregatim amestecul prin care vom tavali buletele de cascaval. Cinci, sase linguri de pesmet cu granulatie mai mare, 2 linguri de parmezan(optional), ½ lingurita de boia de ardei dulce (ajuta buletele sa se rumeneasca mai frumos) si cateva frunze de rozmarin tocat, daca va place aroma lui.
Se modeleaza bilutele in palme, se trec prin amestecul de pesmet si se pun la rumenit in ulei.
Se rostogolesc in mod constant prin ulei pana devin aurii. Se scot pe un prosop de hartie si se inlatura excesul de ulei.
Pofta buna!
Bine de stiut:
  • Buletele se prajesc in baie de ulei. Aveti nevoie de o cratita mica si ingusta in care sa puneti suficient ulei.(aprox. 3 degete) 
  • Verificati daca uleiul este suficient de incins. Puneti coada unei linguri de lemn in uleiul incins si daca se formeaza bule in jurul ei puneti si buletele la prajit. 
  • Flacara aragazului sau temperatura sa fie constanta spre mediu.Vrem bulete aurii, nu le vrem arse.
 PS: La aceasta reteta am folosit cascaval de la firma TRADITIONAL LACTO GAVRILESCU SRL. loc Radauti-Prut, jud Botosani. Apreciez, incurajez si promovez cu drag produsele locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu