marți, 16 iunie 2020

Ciocolata de casa cu alune, merisoare si cereale Nestlé Cheerios OVAZ

O reteta simpla si buna, care ne aminteste multora dintre noi de copilarie. Bunica sau mama cu siguranta a facut ciocolata de casa cu lapte praf, daruindu-ne momente de bucurie. Cand faci ciocolata de casa, poti imbunatati reteta cu ingredientele care iti plac: ardei iute, ghimbir confiat, caise, fistic, coaja confiata de portocala... esti liber sa incerci ce vrei!

Ingrediente:
• 500 g lapte praf integral
• 450 g zahar
• 200 g unt 82% grasime
• 200 ml apa
• 60 g cacao neagra
• 30 g alune
• 50 g merisoare
• 40 g cereale Nestlé Cheerios OVAZ
Mod de preparare:
Amestecam laptele si cacaua, dupa care le cernem intr-un vas.
Pregatim o tava. O tapetam cu folie alimentara sau cu hartie de copt (dimensiuni tava: 20cm x 26 cm).
Punem pe foc o oala pentru a forma siropul (eu folosesc o oala de fonta). Punem zaharul si apa si le amestecam usor pana se dizolva. Asteptam sa fiarba. Vom observa ca apar bule in mijlocul oalei, apoi se extind pana spre margine. Eu las siropul sa fiarba 4-5 minute din acest moment.
Siropul trebuie sa fie legat exact ca la dulceata, respectiv cand dai drumul unei picaturi de sirop in paharul cu apa trebuie sa se duca intreaga la fundul paharului. Aceasta este o metoda de verificare la indemana oricui.
Adaugam untul taiat bucatele. Amestecam pana se dizolva bine untul si mai tin pe foc 2 minute.
Dam vasul deoparte (vasul de fonta mentine caldura pentru mai mult timp), adaugam amestecul de lapte praf si cacao, amestecam energic sa se incorporeze bine si apoi adaugam alunele, merisoarele si cerealele. Turnam compozitia in tava pregatita si o lasam la temperatura camerei pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a racit si intarit o punem la frigider.
Reteta de ciocolata de casa este gata!
Pofta buna!
PS: Ciocolata se taie cu un cutit cu lama incalzita prealabil intr-un vas cu apa calda. Se sterge dupa fiecare utilizare.
PPS: Aceasta reteta face parte dintr-o campanie BUZZStore, de testare a noilor cereale Nestlé Cheerios OVAZ.

Un comentariu: