miercuri, 3 iulie 2019

Omleta cu sunca si urzici

E vremea trufandalelor in bucatarie si urzica este, cu siguranta, vedeta primaverii. Este plina de vitamine, de minerale si poate sa vindece numeroase boli. Ar fi pacat sa nu faceti o mancare de urzici in aceasta perioada.

Ingrediente: cantitati orientative
• 4 oua
• 6 -8 feliute de sunca/slaninuta taraneasca
• 1 ceapa rosie
• o manuta de urzici proaspete
• 2 rosii cherry
• cateva bucatele de ardei iute rosu
• branza maruntita (optional)
• 1-2 linguri de ulei de masline
• sare
• piper proaspat rasnit
Mod de preparare:
Bateti ouale foarte bine. Omleta prinde aer si capata volum. Adaugati sare si piper negru proaspat rasnit. Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline si feliile de slaninuta taraneasca sa se rumeneasca pe ambele parti.
Scoateti bucatelele de slaninuta pe un prosopel absorbant.
In aceiasi cratita adaugati la undit, ceapa feliata, bucatele de rosii si urzicile.
Puneti capacul si lasati 2-3 min. Amestecati din cand in cand. Adaugati ouale batute, sunca si bucatele de ardei iute si gatiti omleta la foc mic. Daca trebuie, mai adaugati o lingura de ulei de masline.
Cand este aproape gata, puteti adauga si branza maruntita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu