Ingrediente: cantitatile sunt orientative
• 2-3 dovlecei tineri, aprox. 500-600 g
• 200 ml smantana de gatit
• 1 ou
• 100 g parmezan
• 150-200 g pesmet sau puteti folosi fulgi de porumb maruntiti (eu am incercat ambele variante)
• fulgi de ardei iuti sau putina boia iute
• sare
• piper proaspat rasnit
• 2 crengute de rozmarin (cimbru)
Mod de preparare:
Spalam dovleceii si ii stergem cu un prosop de hartie. Incercam sa folosim si coaja de la dovlecei deoarece majoritatea vitaminelor, a mineralelor si a altor substanţe active (enzime, flavonoide etc.) sunt depozitate in coaja si imediat sub ea.
Taiem dovleceii in felii de aprox. 0,5-1 cm. Eu ii tai in 4 felii si apoi in bastonase pe toata lungimea lor.
Daca doriti puteti sa taiati feliile in jumatate si sa faceti bastonasele mai mici.
Presaram putina sare si lasam vreo 10 minute sa lase apa.
Intre timp, pregatim amestecul prin care vom tavali bastonasele. Amestecam smantana cu un ou batut. Pregatim pesmetul, respectiv adaugam parmezanul peste pesmet, fulgii sau boiaua de ardei iute si frunzele de rozmarin maruntite.
Stergem dovlecelul ca sa indepartam apa lasata si il trecem prin amestecul de smantana cu ou apoi prin pesmet.
Puteti inlocui pesmetul cu fulgi de porumb. Procedura este aceiasi. Crochetele vor fi mai frumoase dar raman la ideea ca pesmetul se lipeste mai bine si absoarbe umiditatea.
Incercati ambele variante si pastrati-o pe cea care va multumeste mai mult.
Puneti bastonasele intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa nu se arda.
Pofta buna!
Delicioase. Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, doamna scumpa!
RăspundețiȘtergere