miercuri, 4 ianuarie 2017

Chocolate crinkles

Ciocolata reprezinta una dintre cele mai dulci placeri ale epocii contemporane. Cine poate sa refuze un desert ciocolatos?

Ingrediente (30-35 fursecuri):
• 200 g ciocolata neagra amaruie
recomand Nestle dessert noir o ciocolata 52% cacao
• 200 g faina
• 100 g zahar brun
• 50 g unt
• 2 oua
• 1/2 lgt. praf de copt
• 3-4 picaturi esenta de vanile sau rom
• un praf de sare
• 100 g zahar pudra pentru exterior


Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul la topit pe bain marie, sau in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu lasam prea mult, doar cat sa se topeasca.
Mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul pana obtinem o spuma.
Ciocolata trebuie adaugata treptat pentru a nu se coagula ouale din cauza ciocolatei calde. Adaugam cate o lingura si mixam. Este recomandat sa ne miscam repede, ca sa nu se intareasca ciocolata. Dupa ce am terminat de incorporat ciocolata adaugam si esenta preferata: vanilie sau rom.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitia de fursecuri. Amestecam bine cu o spatula.
Compozitia obtinuta va arata ca o crema mai groasa care se intareste pe masura ce se raceste.
Acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin 3 ore sau chiar toata noaptea, timp suficient sa se intareasca si sa poata fi modelat usor.
Scoatem aluatul de la rece si modelam fursecurile.
Cu ajutorul unei linguri luam putin aluat, si modelam in palme bilute de marimea unei nuci, pe care apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta.
Nu trebuie sa le incalzim in mana, de aceea vom fi foarte rapizi cand le formam.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Fursecurile cu ciocolata vor creste putin in timpul coacerii, asa ca trebuie sa lasam putin spatiu intre ele.
Punem tava cu fursecuri in cuptorul preincalzit la 170 C, pentru fix 10 minute. Cam dupa 5 minute pe suprafata fursecurilor apar acele crapaturi.
Le scoatem din cuptor si lasam 5 minute sa se racoreasca pe un gratar apoi le asezam in vasul pentru servit.

Pofta buna!
PS: “Orice e bun daca e facut din ciocolata”.
PPS: Teoretic se pastreaza in cutii de metal inchise, practic dispar imediat.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu