Ingrediente (cantitatile sunt orientative):
• 4 sfecle rosii medii
• 5-6 cartofi
• 2 morcovi
• 1 ceapa mare
• 2-3 castraveti murati
• 5 linguri de fasole alba fiarta
• 5 linguri de varza murata
• ulei de masline
• sare
• piper
Mod de preparare:
Spalati si fierbeti legumele cu coaja; cartofii si morcovii impreuna, sfecla rosie separat.
Curatati de coaja legumele fierte si apoi taiati-le cubulete medii spre mici.
Taiati marunt ceapa si apoi castravetii murati si adaugati-Ie peste legumele deja taiate.
Puneti fasolea fiarta si varza maruntita.
Asezonati cu ulei de masline si potriviti gustul cu sare si piper proaspat macinat.
Pe masura ce se amesteca ingredientele, salata capata culoarea rosie a sfeclei.
Aceasta salata se serveste simpla sau poate fi o minunata garnitura pentru preparatele din carne.
Pofta buna!
PPS: Numele salatei provine din cuvantul frantuzesc vinaigre(otet), insa termenul a fost asimilat numai in Rusia si in tarile post-sovietice. In Europa, acest fel de mancare se numeste ”salata ruseasca.”
Sursa: Bucataria etniilor din Cernauti
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu