Ingrediente:
• 500 g ardei iuti
• 500 g gogosari
• 500 g zahar
• 500 g otet
Mod de preparare:
Curatati ardeii iuți de semințe și nervuri. Pentru a va proteja mainile de iuteala ardeilor este recomandat sa folositi manusi. La fel curatati gogosarii.
Pentru a toca ardeii si gogosarii puteti folosi robotul de bucatarie, masina de tocat carne sau le puteti marunti la cutit. Important e sa fie bucati mici, micute, mititele.
Zaharul se amesteca cu otetul si se fierb la foc moderat pana capata consistenta unui sirop pentru dulceata (aprox. 15-20 de minute). Adaugati ardeii iuti si gogosarii, reduceti putin focul si fierbeti pana se leaga dulceata. Pentru a verifica daca e legata, luati o lingura de dulceata si lasati-o sa se raceasca. Cand s-a racit se prelinge usor pe farfurie si este usor cleioasa.
Se pune dulceata fierbinte in borcane, se capseaza si se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu