Un blat de ciocolata, acoperit cu o umplutura pufoasa de branza si ciocolata - un excelent desert la cafea sau pentru o masa festiva.
Ingrediente:
Pentru blat
• 150 g biscuiti cu ciocolata, zdrobiti
• 40 g unt, topit
Pentru umplutura
• 300 g branza de vaci
• 2 oua de marime mijlocie
• 100 g zahar tos
• 100 g ciocolata Nestle Dessert
• 75 ml smantana
• 1 plic de zahar vanilat
• 1 praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 18 cm si fundul detasabil.
Pentru blatul de biscuiti amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti.
Turnati amestecul in tava pregatita si apasati cu lingura sau cu fundul unui pahar, pentru a nivela. Raciti la frigider.
Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ciocolata topita cu smantana dulce si se omogenizeaza bine. Adaugati si un praf de sare.
Se adauga cele doua galbenusuri si se incorporeaza usor, apoi cele doua albusuri batute spuma tare.
Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptor pentru 50-55 de minute.
Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate.
Raciti la frigider pana in momentul servirii.
Se decoreaza dupa gust cu ciocolata, bomboane, fistic sau fructe de padure proaspete.
Pofta buna!
PS: Daca nu tineti neaparat sa faceti o pasca clasica, de sarbatori puteti incerca acest cheesecake.
PPS: Recomand Nestle Dessert, o ciocolata speciala pentru deserturi reusite de fiecare data!
Ciocolata are in reteta sa extractul natural de vanilie din Madagascar care ii accentueaza si ii desavarseste gustul.
Cu ea mergi la sigur!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
wow ce bine arata multumim
RăspundețiȘtergereMultumesc Nicoleta! Este si foarte gustos.
RăspundețiȘtergere