sâmbătă, 2 aprilie 2016

Clatite unguresti

La Prejmer, in Tara Barsei, are loc in fiecare an Festivalul Clatitelor sau Fasching, dupa denumirea saseasca. Aici, am vazut pentru prima data clatite cu umplutura de sarmale, clatite cu zacusca, clatite cu spanac si ciuperci. Sunt nelipsite si retetele clasice de clatite cu branza, ciocolata sau dulceata de casa.

Doua zile de Festival cu desfatare culinara, expozitie de clatite, retete vechi, secrete pastrate cu sfintenie, voie buna, dans, oameni frumosi, artisti invitati, copii talentati si chiar un bal mascat…

Ingrediente:
• 4 oua
• 300 ml lapte
• 300 ml apa minerala
• 400 g faina
• 3 linguri de unt topit (optional)
• 2 lingurite chimen
• 200 g smantana
• 200 g cascaval ras
• 200 g branza sarata
• 3 catei de usturoi
• 1 legatura de marar
• sare
• ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Mod de preparare:
Facem compozitia pentru foile de clatite din: faina, oua, lapte, apa minerala, chimen si un praf de sare. O tinem la frigider pentru 30 de minute apoi putem sa coacem foile.

Aluatul e putin mai dens si foile vor iesi mai groase.
Le ungem cu smatana amestecata cu marar.


Presaram branza sarata si apoi cascavalul ras.


Deasupra punem putin usturoi pisat si rulam clatitele.
Asta e tot!

Pofta buna!


PS: pasii pentru aluatul de clatite i-am explicat mai detaliat la reteta: Clatite cu urda si marar

PPS: o tigaie buna pentru clatite este cea de la Heinner. O recomand cu drag tuturor!

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu