Doua zile de Festival cu desfatare culinara, expozitie de clatite, retete vechi, secrete pastrate cu sfintenie, voie buna, dans, oameni frumosi, artisti invitati, copii talentati si chiar un bal mascat…
Ingrediente:
• 4 oua
• 300 ml lapte
• 300 ml apa minerala
• 400 g faina
• 3 linguri de unt topit (optional)
• 2 lingurite chimen
• 200 g smantana
• 200 g cascaval ras
• 200 g branza sarata
• 3 catei de usturoi
• 1 legatura de marar
• sare
• ulei de floarea soarelui, pentru prajit
Mod de preparare:
Facem compozitia pentru foile de clatite din: faina, oua, lapte, apa minerala, chimen si un praf de sare. O tinem la frigider pentru 30 de minute apoi putem sa coacem foile.
Aluatul e putin mai dens si foile vor iesi mai groase.
Le ungem cu smatana amestecata cu marar.
Presaram branza sarata si apoi cascavalul ras.
Deasupra punem putin usturoi pisat si rulam clatitele.
Asta e tot!
PS: pasii pentru aluatul de clatite i-am explicat mai detaliat la reteta: Clatite cu urda si marar
PPS: o tigaie buna pentru clatite este cea de la Heinner. O recomand cu drag tuturor!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu