marți, 29 septembrie 2015

Briose cu mere, iaurt si ghimbir


Cauti idei noi pentru gustarea din ghiozdanelul celor mici? Iti recomand aceste briose gustoase, aromate si usor de preparat.

Ingrediente:
• 3 oua
• 3 mere potrivit de mari
• 1 iaurt de 125 ml neindulcit
• paharul de la iaurt plin cu ulei de floarea soarelui
• 2 pahare de iaurt cu zahar tos
• 3 pahare de iaurt cu faina alba
• 2 lingurite de praf de copt
• 1 lingurita de ghimbir pulbere
• 20 g unt pentru forme

Mod de preparare:
Puneti iaurtul intr-un vas. Adaugati pe rand, uleiul, zaharul, apoi amestecati cu un mixer sau cu un tel.

Adaugati ouale, unul cate unul, si amestecati. Adaugati faina si continuati sa amestecati pana obtineti o compozitie omogena.

 La sfarsit adaugati praful de copt si lingurita de ghimbir si amestecati bine.

Ungeti cu unt si tapetati cu faina sau cu hartie de copt cateva forme mici de briose si umpleti-le pe trei sferturi cu aceasta compozitie.

Curatati merele de coaja si scoateti-le cotorul, apoi taiati-le in bucatele si puneti-le in forme, peste compozitia turnata inainte.

Coaceti briosele timp de 35-40 de minute. Pentru ca pot fi diferente de la un cuptor la altul, verificati prajitura dupa 35 de minute. Incercati centrul prajiturii cu o scobitoare. Daca o scoateti curata, inseamna ca prajitura este gata.
Pofta buna!


PS: Folosim paharul de iaurt ca masura pentru toate ingredientele: ulei, zahar, faina. E simplu, nu?


Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu