marți, 13 octombrie 2015

Rosii cherry la borcan


O reteta de sfarsit de toamna, cu ce mai adunam de prin gradina sau cumparam de prin piete.

Imi place sa cultiv rosii de forme, culori si gusturi diferite. Anul acesta am incercat un soi nou- rosii cherry negre.Culoarea lor este de un rosu inchis cu tenta spre negru, foarte dulci si zemoase, cu ciorchini bogate in fructe.

Pentru ca am fost cucerita de gustul lor, am pus si cateva borcanele la pastrare in camara.

Mod de preparare:
Punem rosiile cherry in borcane, adaugam sucul de rosii si frunzele de busuioc. Sterilizam borcanele timp de 15-20 de minute la bain-marie.
Asta e tot!

PS: Folosesc aceste rosii la sosuri, supe, tarte cu branza, paste si…lista e deschisa.

PPS: Organismul utilizeaza mai eficient licopenul din rosiile gatite.


Suc de rosii

Ingrediente:
•  rosii bine coapte
• 1 legatura de plante aromatice (telina, busuioc, tarhon)
• sare de mare
Mod de preparare:
Se aleg rosii bine coapte, daca se poate de mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala, se taie si se trec prin separatorul de rosii. Sucul astfel obtinut se pune la fiert, cel mai bine pe o placa de fonta pusa deasupra flacarii, impiedicand astfel prinderea sucului de vas sau chiar afumarea.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Il lasam sa fiarba pana scade un sfert din cantitate sau depinde cat de consistent dorim sa fie sucul de rosii.
Ii dam savoare cu o legatura de plante aromatice, si asezonam cu sare dupa gust (1/2 lg pentru 1 l de suc de rosii).
Se toarna fierbinte in sticle, se inchid ermetic si se sterilizeaza, 15-20 de minute la bain –marie.
Se pastreaza la loc uscat si racoros.



Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu