Mod de preparare:
Asta e tot!
Suc de rosii
Ingrediente:
• rosii bine coapte
• 1 legatura de plante aromatice (telina, busuioc, tarhon)
• sare de mare
Mod de preparare:
Se aleg rosii bine coapte, daca se poate de mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala, se taie si se trec prin separatorul de rosii. Sucul astfel obtinut se pune la fiert, cel mai bine pe o placa de fonta pusa deasupra flacarii, impiedicand astfel prinderea sucului de vas sau chiar afumarea.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Il lasam sa fiarba pana scade un sfert din cantitate sau depinde cat de consistent dorim sa fie sucul de rosii.
Ii dam savoare cu o legatura de plante aromatice, si asezonam cu sare dupa gust (1/2 lg pentru 1 l de suc de rosii).
Se toarna fierbinte in sticle, se inchid ermetic si se sterilizeaza, 15-20 de minute la bain –marie.
Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu