miercuri, 16 septembrie 2015

Ketchup



Nu te poti plictisi de gustul lui pentru ca ai multiple posibilitati sa il folosesti: pizza, paste, tarte, sendvisuri, crochete, fripturi asortate sau un bait pentru gratar.

Ingrediente:
• 3 kg rosii
• 2 kg ardei capia rosii
• 4-5 buc ceapa alba
• 1 capatana de usturoi
• 2 frunze de dafin
• 2-3 ardei iuti
• 1 lingura sare de mare
• 1 lingurita piper
• 1 lingurita ghimbir
• 1 lingurita scortisoara
• 1 lingurita boia dulce
• 200 g zahar
• 100 ml otet
• 1 legatura de ierburi aromatice (telina, tarhon, busuioc, cimbru)


Mod de preparare:
Spalati legumele. Coaceti ardeii capia si ii curatati. Dati rosiile prin masina de facut  suc de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si le maruntiti in blender. Pentru a obtine o pasta omogena adaugati 4-5 linguri de apa. Puneti sucul de rosii la fiert. Adaugati un buchetel de ierburi aromatice: telina, busuioc, tarhon, cimbru, le legati cu o sfoara, sa le puteti scoate mai usor dupa ce isi elibereaza aroma. Adaugati ardeii capia maruntiti la cutit, pasta de ceapa, condimentele si lasati pe foc sa scada si sa se lege bine compozitia.



Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, lasati sa se racoreasca putin compozitia apoi o pasati cu ajutorul unui blender de mana sau al unui robot de bucatarie, pana obtineti o pasta omogena si fina.


Puneti in borcane sau in sticle si sterilizati 30 de minute in cuptor sau la bain-marie. Le lasati sa se raceasca si le depozitati in camara.
Pofta buna!


PS: Eu tin pe aragaz pana incepe sa fiarba bine compozitia, cam 30-40 de minute, apoi dau vasul la cuptor. Nu trebuie sa amestec si nici nu sare din vas atunci cand incepe sa se ingroase compozitia. Inainte de a da la cuptor scot ierburile aromate.


Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu