Nu te poti plictisi de gustul lui pentru ca ai multiple posibilitati sa il folosesti: pizza, paste, tarte, sendvisuri, crochete, fripturi asortate sau un bait pentru gratar.
Ingrediente:
• 3 kg rosii
• 2 kg ardei capia rosii
• 4-5 buc ceapa alba
• 1 capatana de usturoi
• 2 frunze de dafin
• 2-3 ardei iuti
• 1 lingura sare de mare
• 1 lingurita piper
• 1 lingurita ghimbir
• 1 lingurita scortisoara
• 1 lingurita boia dulce
• 200 g zahar
• 100 ml otet
• 1 legatura de ierburi aromatice (telina, tarhon, busuioc, cimbru)
Mod de preparare:
Spalati legumele. Coaceti ardeii capia si ii curatati. Dati rosiile prin masina de facut suc de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si le maruntiti in blender. Pentru a obtine o pasta omogena adaugati 4-5 linguri de apa. Puneti sucul de rosii la fiert. Adaugati un buchetel de ierburi aromatice: telina, busuioc, tarhon, cimbru, le legati cu o sfoara, sa le puteti scoate mai usor dupa ce isi elibereaza aroma. Adaugati ardeii capia maruntiti la cutit, pasta de ceapa, condimentele si lasati pe foc sa scada si sa se lege bine compozitia.
Puneti in borcane sau in sticle si sterilizati 30 de minute in cuptor sau la bain-marie. Le lasati sa se raceasca si le depozitati in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu