marți, 8 septembrie 2015

Pasta con pesto


Specific gastronomiei italiene, sosul pesto se bucura de o mare popularitate in intrega lume. Sa ne bucuram si noi de acesta specialitate oferita de Italia!

Ingrediente:
• 300 g de spaghete
• 3 maini pline de frunze de busuioc proaspat, fara codite
• cateva frunze de busuic pentru servit
• 2-3 catei de usturoi
• 80 g seminte de pin, foarte putin prajite
• 80 g parmezan, dat pe razatoare; poate fi parmezan (Parmigiano Regiano) combinat cu branza pecorino (Fiore Sardo)
• cateva fasii de parmezan pentru servit
• 100 ml de ulei de masline extravirgin
• putina sare de mare
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Le puneti la fiert atunci cand sosul pesto este deja preparat. Pastele trebuie servite imediat dupa fierbere.
Sosul pesto: Intr-un blender sau in vasul unui robot de bucatarie puneti semintele de pin, usturoiul, frunzele de busuioc, uleiul de masline si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Cand obtineti o pasta groasa si omogena, o scoateti din mixer si adaugati parmezanul ras si asezonati cu sare dupa gust. Scurgeti pastele si adaugati sosul pesto. Amestecati. Serviti pastele pe un platou mare, rotund. Platoul si farfuriile in care serviti trebuie sa fie bine incalzite dinainte. Pentru ornare, folositi frunze de busuioc proaspete si fasii de parmezan.
Pofta buna!
PS: In mod traditional, pentru prepararea sosului pesto se foloseşte mojarul cu pistil, în care se macina toate ingredientele.
PPS: Sosul pesto poate fi pregatit si dinainte si pastrat la frigider timp de 6-7 zile, intr-un borcan etans, acoperit cu un strat de ulei de masline, sa nu se oxideze. Puteti sa folositi sosul pesto la paste, la pizza, la sandwichuri, la dresinguri pentru salate.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu