miercuri, 8 aprilie 2015

Rulada de curcan cu branza


Vreti ceva deosebit? Incercati aceasta rulada minunata si veti fi incantati de gustul ei rafinat.

 Ingrediente:
• cca. 1,5 kg piept de curcan
• 400-500 g branza de oi, sarata sau cas proaspat
• 3 buc oua
• 100 ml ulei de masline
• 1 legatura ceapa verde
• 1 legatura patrunjel
• 1 legatura marar
• 4-5 frunze de menta verde
• 2-3 buc catei de usturoi
 • 1 buc lamaie
 • sare
 • piper

Mod de preparare:
Carnea se spala si se taie in bucati. Fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele cu atentie sa nu se rupa si apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la frigider cam 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura. Se da branza de oi pe razatoarea mare. Se toaca ceapa, verdeata si frunzele de menta. Se adauga usturoiul zdrobit si ouale batute si se amesteca bine. Peste feliile de carne torni compozitia de branza si o intinzi bine pe toata suprafata. Rulezi strans carnea(cu umplutura spre interior).

Ungi rulada cu ulei de masline si cativa stropi de lamaie, apoi o infasori in folie de aluminiu, o strangi bine la capete si o dai la cuptor pentru 50 minute. Din aceaste cantitati eu fac trei rulouri (se poate face si unul singur daca reusesti sa intinzi bine pieptul de curcan si daca acesta este suficient de mare).
Scoti tava de la cuptor. Indepartezi folia(o tai deasupra), mai ungi putin cu ulei de masline si lamaie si lasi carnita 10-15 minute maxim, sa se rumeneasca.
Se taie in felii dupa ce se raceste. Este bine chiar a doua zi.
Pofta mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu