Ingrediente:
• 250 g zmeură;
• 250 g mure ;
• 380 g lapte condensat(o cutie);
•700 g smântână pentru frișcă 32% grăsime;
Punem zmeura și o lingură de zahăr pudră într-un blender. Mixam până ce ingredientele se transformă într-un piure. Strecurăm compoziția prin sită, ca să înlăturăm semințele.
Păstram câteva fructe întregi pe care le vom adăuga la sfârșit în compoziție.
Procedăm la fel și cu murea. Mixăm fructele cu o lingură de zahăr pudră într-un blender până ce ingredientele se transformă într-un piure. Strecurăm compoziția prin sită și înlăturăm semințele.
Batem smântâna până obținem frișcă. Respectăm regulile de bază: smântână cu conținut ridicat de grăsime, vasul și paletele să fie reci, mixăm 4-5 min. Adăugăm cele două linguri de zahăr pudră la sfârșit.
Tot acum punem și laptele condensat și omogenizăm.
Împărțim compoziția în două părți aproximativ egale. Într-una punem piureul de zmeură și în cealaltă piureul de mure.
Nu uităm să adăugam fructele păstrate pentru final. Acestea vor da o textură deosebită desertului.Transferăm compoziția într-un vas și o lăsăm la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte. Nu e necesar să amestecați la fiecare oră. Cam asta e tot.
Eu am folosit o mașină de înghețată marca Gorenje, un ajutor minunat în bucătărie. O recomand tuturor! Mai multe detalii despre mașina de înghețată găsiți aici.
Cu 15-20 de minute înainte de servire, scoateți înghețata de la frigider, o decorați cu sirop, cu fructe sau ciocolată.
Poftă bună!
PS: Dacă doriți să montați înghețata în straturi, turnați o parte din compoziție și o dați la congelator până devine fermă și apoi continuați cu restul compoziției. Cât timp o parte se congelează, cealaltă parte o țineți la frigider.PPS: Aici găsiți și înghețata de cirese amare (click pe denumire)
Să aveți un weekend răcoros și plin de zâmbete!Dacă ți-a plăcut această retetă, urmărește Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu