Ingrediente:
• 1 kg de fasole verde, proaspata sau congelata
eu am folosit ajutorul nepretuit al pastailor congelate, Edenia
• 1 ceapa mare
• 50 g unt
• 400-450 g smantana
• 1 ou
• 5-6 catei de usturoi
• 1 legatura de marar
• 50-70 g cascaval ras
• piper
• sare.
Mod de preparare:
Daca folositi fosole proaspata, o spalati, o curatati si apoi o puneti la fiert intr-o oala de apa cu sare, pentru 20-30 de minute.
Daca folositi fasole verde congelata respectati instructiunile de pe ambalaj: intr-o oala cu apa clocotita adaugati produsul congelat si lasati la foc mediu 6-8 minute, pana apa da iar in clocot.
Puneti fasolea verde la scurs.
Incingeti (la foc mic) untul intr-o cratita si caliti usor ceapa pana se inmoaie.
Adaugati pastaile si lasati-le cam 5 minute, timp suficient sa ia gust.
Amestecati smantana cu usturoiul pisat, un galbenus de ou, sare si piper.
Turnati smantana peste fasolea verde si amestecati.
Transferati compozitia intr-un vas termorezistent, presarati deasupra cascaval ras, eventual si ceva bucatele de unt.
Bagati vasul la cuptorul incins sa mai scada si sa se rumeneasca usor (cam 20 de minute).
Presarati marar proaspat si serviti cu mamaliguta aburinda.
Pofta buna!
PS: se poate consuma si rece, ca aperitiv, servita pe o felie de paine prajita.
PPS: fasolea este plina de proteine, constituind o alegere perfecta pentru vegetarieni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu